Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nikon's full-frame mirrorless is op komst

vrijdag 14 juli 2017, 16:32 door | 7.031x gelezen | 8 reacties

Nikon werkt aan een nieuwe full-frame systeemcamera, gericht op de smartphone-generatie, die in kwaliteit superieur is aan alle rivalen. Dat lijkt de president van het bedrijf te hebben bevestigd in een recent interview dat in Japan is gepubliceerd.

Nikon 1 j5
De meest recente systeemcamera van Nikon; de 1 J5

Nikon had al eerder in 2017 verklaard dat het haar inspanningen zou heroriënteren op middel- tot high-end spiegelreflex en spiegelvrije camera's.

Het citaat van Ushida (de Japanse directeur van Nikon) heeft geleid tot speculaties in de online foto-gemeenschap over de vraag of Nikon nu een high-end, top-of-the-line, full-frame spiegelvrije camera in de maak heeft om zo te kunnen concurreren met Sony en Fujifilm.

Aan de andere kant zou het ook waarschijnlijk kunnen zijn dat de nieuwe camera is ontworpen om toegankelijker te zijn voor mensen die het merendeel van hun foto's met een smartphone schieten.

Maar misschien is het wel een camera die zowel gebruiksvriendelijk is, als ook ongeëvenaard in kwaliteit en prestaties.

Voorlopig zullen we tevreden moeten zijn met de officiële bevestiging: Nikon ontwikkelt momenteel nieuwe spiegelvrije camera's. Of dit echt full-frame betekent is een vraag die voorlopig nog onbeantwoord lijkt te blijven.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

8 reacties

 1. gast
  gast schreef op zondag 16 juli 2017 om 12:33  | reageer

  "die in kwaliteit superieur is aan alle rivalen"

  Je zou zeggen laat Nikon nou eerst eens focussen op de eigen kwaliteit, zeker na de drietraps recall van de D750.

 2. Eugène
  Eugène

  Ik zag een gedoodverfde nikonian al met een Fujifilm camera rondlopen. Het is toch wat. De laatste snufjes op het gebied van elektronica kunnen ze gewoon inkopen. Hun lenzen zijn belangrijk in de industrie. Zonde als ze onderuit gaan door een gebrek aan slapeloosheid.

 3. gast schreef op maandag 17 juli 2017 om 21:56  | reageer

  Liever een aps-c met lichtsterke lenzen

 4. Jim
  Jim schreef op dinsdag 18 juli 2017 om 12:20  | reageer

  Sinds begin jaren '70 van de vorige eeuw ben ik (overigens naar volle tevredenheid) gebruiker van Nikon apparatuur. Pas bij de eerste FX types ben ik, voor mijzelf, overgestapt naar digitaal. Maar helaas begin ik tegenwoordig steeds meer het vertrouwen te verliezen in Nikon! Voor mijn gevoel onderscheiden zij zich nauwelijks(behalve in prijs) meer van de andere zgn. betere merken. Zeer jammer als ze na 100 jaar de pijp aan Maarten moeten doorgeven.

 5. Frans
  Frans schreef op dinsdag 18 juli 2017 om 16:18  | reageer

  Voor mij is Nikon nog steeds hét merk,ik heb alle merken doorlopen,maar kom toch steeds terug naar Nikon,er zijn bij Nikon ook mistappen geweest,ja,waar niet,dat was het,punt.

 6. Wim
  Wim schreef op dinsdag 18 juli 2017 om 20:52  | reageer

  Hebben jullie Nicon fanaten weleens aan een Panasonic GH5 gedacht. kijk maar eens naar de goede recensies.

 7. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op donderdag 3 augustus 2017 om 11:33  | reageer

  Ze zijn eindelijk wakker, nu maar afwachten

 8. FonsBitter
  Profiel FonsBitter schreef op dinsdag 3 oktober 2017 om 15:36  | reageer

  Ik ben een Nikon addict. Maar wel een pragmatische en niet uit emotionele merk overwegingen.
  40 jaar Nikon ervaringen vanaf de Nikkormat, FE2, FM2, FG, D70, D90 en D700.
  En die laatste is nog 'state of the art' en houdt de veranderingen en verbeteringen nog dit bij.
  Zeker als ik de dagelijkse fotoresultaten zie van de meest recente camera,s dan heb ik niet het gevoel dat ik wat heb gemist.
  Wat voor mij voortdurend de doorslag geeft is niet de camera maar voor al de mensen achter de camera. Ik zie dagelijks nog het geworstel van mensen met de nieuwste camera's worstelen maar slecht 10% begrijpen hoe ze met hun gereedschap om weten te gaan. Mensen willen blijkbaar geen tijd investeren om hun stuk gereedschap serieus te doorgronden. Wat heb je aan een supersnelle autofocus als je niet snapt het het machientje werkt en op goed geluk maar wat bezig ben. Het kopen van de nieuwste camera met alle technische vernieuwingen maakt mensen nog geen betere fotomaker. Wat ik mooi zou vinden als Nikon komt met een compacte mirrorless camera, uitkapbare touch screen, goede elektronische zoeker en toegankelijke knoppen. Maar bovenal klein van cameraformaat en stealty met behoud van de Nikonbesturing zodat je snel je stuk gereedschap kan besturen met als enig doel; Foto's maken.
  Het formaat van de sensor zal me in feite een zorg zijn als het maar uitstijgt boven de huidige concurrenten en nog jaren weet mee te gaan in de hedendaagse technische wedloop.
  mvrgr
  Fons Bitter

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord