Michelle Peeters

Nikon's full-frame mirrorless is op komst

vrijdag 14 juli 2017, 16:32 door | 6.523x gelezen | 8 reacties

Nikon werkt aan een nieuwe full-frame systeemcamera, gericht op de smartphone-generatie, die in kwaliteit superieur is aan alle rivalen. Dat lijkt de president van het bedrijf te hebben bevestigd in een recent interview dat in Japan is gepubliceerd.

Nikon 1 j5
De meest recente systeemcamera van Nikon; de 1 J5

Nikon had al eerder in 2017 verklaard dat het haar inspanningen zou heroriënteren op middel- tot high-end spiegelreflex en spiegelvrije camera's.

Het citaat van Ushida (de Japanse directeur van Nikon) heeft geleid tot speculaties in de online foto-gemeenschap over de vraag of Nikon nu een high-end, top-of-the-line, full-frame spiegelvrije camera in de maak heeft om zo te kunnen concurreren met Sony en Fujifilm.

Aan de andere kant zou het ook waarschijnlijk kunnen zijn dat de nieuwe camera is ontworpen om toegankelijker te zijn voor mensen die het merendeel van hun foto's met een smartphone schieten.

Maar misschien is het wel een camera die zowel gebruiksvriendelijk is, als ook ongeëvenaard in kwaliteit en prestaties.

Voorlopig zullen we tevreden moeten zijn met de officiële bevestiging: Nikon ontwikkelt momenteel nieuwe spiegelvrije camera's. Of dit echt full-frame betekent is een vraag die voorlopig nog onbeantwoord lijkt te blijven.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

8 reacties

 1. gast
  gast schreef op zondag 16 juli 2017 om 12:33

  "die in kwaliteit superieur is aan alle rivalen"

  Je zou zeggen laat Nikon nou eerst eens focussen op de eigen kwaliteit, zeker na de drietraps recall van de D750.

 2. Eugène
  Eugène schreef op maandag 17 juli 2017 om 11:31

  Ik zag een gedoodverfde nikonian al met een Fujifilm camera rondlopen. Het is toch wat. De laatste snufjes op het gebied van elektronica kunnen ze gewoon inkopen. Hun lenzen zijn belangrijk in de industrie. Zonde als ze onderuit gaan door een gebrek aan slapeloosheid.

 3. gast schreef op maandag 17 juli 2017 om 21:56

  Liever een aps-c met lichtsterke lenzen

 4. Jim
  Jim schreef op dinsdag 18 juli 2017 om 12:20

  Sinds begin jaren '70 van de vorige eeuw ben ik (overigens naar volle tevredenheid) gebruiker van Nikon apparatuur. Pas bij de eerste FX types ben ik, voor mijzelf, overgestapt naar digitaal. Maar helaas begin ik tegenwoordig steeds meer het vertrouwen te verliezen in Nikon! Voor mijn gevoel onderscheiden zij zich nauwelijks(behalve in prijs) meer van de andere zgn. betere merken. Zeer jammer als ze na 100 jaar de pijp aan Maarten moeten doorgeven.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.140 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord