Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Patenten fabrikanten bieden blik op de toekomst

dinsdag 20 mei 2008, 23:19 door | 5.356x gelezen | 3 reacties

Wanneer je als bedrijf een bruikbare nieuwe technologie ontwikkelt is het gebruikelijk deze te patenteren. Je laat de vinding vastleggen om te voorkomen dat een ander er mee aan de haal gaat. Nu zijn deze patentaanvragen echter openbaar in te zien en er zijn voldoende actieve internetters die hier tijd voor maken. Zo krijg je alvast een glimp te zien van een mogelijke toekomst.

Zo heeft Canon recentelijk een patent met betrekking tot digitale spiegelreflexen en brandstofcellen ingediend. Nikon diende een patent in waarmee er in de zoeker twee beelden geprojecteerd kunnen worden. Behalve het zoekerbeeld dat je, zoals je gewend bent, door de lens ziet wil Nikon je daarnaast laten zien wat er buiten dat beeld om gebeurd. Dat zou het bijvoorbeeld makkelijker maken om met een flinke telelens het object te vinden dat je zoekt.

Of deze en andere patenten uiteindelijk ook terug te vinden zullen zijn in een nieuwe digitale spiegelreflex is natuurlijk maar afwachten. Een aangevraagd patent wil lang niet altijd zeggen dat het idee ook in productie genomen wordt.

Nikon zoekerbeeld patent


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Margo
  Profiel Margo schreef op woensdag 21 mei 2008 om 07:01

  Wat mij eigenlijk meer interesseert is de vraag of Canon ook met een spiegelreflex met uitklapschermpje komt. Hoe groot schat jij die kans in Elja?

 2. Botter17
  Botter17 schreef op woensdag 21 mei 2008 om 13:01

  Canon heeft wel een brandstofcel gepattenteerd. linkje

 3. Jules
  Jules schreef op woensdag 21 mei 2008 om 15:10

  Het plaatje hier boven lijkt op een d* serie van nikon.

  mischien de d4 of d3xs

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord