Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Casper de Graaf

Sony komt mogelijk met Alpha 5x0-serie

maandag 25 mei 2009, 14:52 door | 7.143x gelezen | 4 reacties

Sony komt waarschijnlijk na de nieuwe A230, A330 en A380 met een A5x0-serie. Een gebruiker op de Canadese productsite van Sony kwam dit op het spoor bij een registratieprocedure. De lijst laat een DSLRA500, DSLRA500S, DSLRA550 en DSLRA550S zien. Hieruit maakt men op dat de Sony Alpha 500 en Alpha 550 met en zonder kitlens op de markt zullen verschijnen.

omschrijving


Verdere officiŽle berichtgeving blijft vooralsnog achterwege, ook Sony Nederland heeft nog geen nadere toelichting gegeven. Waarschijnlijk dat Sony spoedig met een officiŽle aankondiging naar buiten komt. Men verwacht dat de Alpha 500 en Alpha 550 tussen de A3x0-serie en de Alpha 700 gepositioneerd zal worden.

Mogelijke specs (geruchten):
- 17,2 megapixel CCD of CMOS sensor
- 2.7 inch LCD screen (920,000 pixels)
- 9-punts Autofocus
- Zoeker: 0.98x magnification
- Sluiter: 1/8.000 to 30 seconds
- Lichtgevoeligheid: ISO 100 - 12800
- 4 foto's per seconde
- Gewicht: 516 grams
- Video: 1920◊1080 @ 32 fps, max. duur van 59 minutes 59 seconds

Bron: ylovephoto

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Casper de Graaf

Over de auteur

Casper is een enthousiast fotograaf en vormgever, die naast zijn werk in de communicatie en marketing graag de wereld om hem heen portretteert en visualiseert. Hij fotografeert al zijn hele leven met Sony en maakte in 2016 de overstap naar de systeemcamera. Casper is ook te volgen op Instagram!

4 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op maandag 25 mei 2009 om 16:51  | reageer

  32 fps ? Daar geloof ik niks van dat is nergens een standaard.
  En een sony die 12800 iso haalt dat wil ik wel eens zien, sony is nooit echt goed geweest in hoge iso bij hun kleinere camera's, vooral dan bij 17 megapixels.
  Voor de rest ziet het er mij een toffe camera uit al vind ik canon of nikon toch de camera die ik zou aanraden al is het om bouwkwalitiet en zorg na verkoop.

 2. Casper de Graaf
  Profiel  Casper de Graaf schreef op maandag 25 mei 2009 om 19:08  | reageer

  Dat van ruis is een bekend euvel inderdaad en ik neem aan dat ze dit bij Sony ook weten. Tijd om eens het tegendeel te bewijzen. 32 fps klinkt inderdaad vreemd, zal wel 30 zijn. Verder ben ik benieuwd naar officiele info.

  De getoonde foto lijkt een geshopte A300 en het zou enigzins vreemd zijn niet voor te borduren op het nieuwe design van de A230, 330 en 380.

 3. Derk
  Profiel Derk schreef op maandag 25 mei 2009 om 19:16  | reageer

  Volgens mij valt het wel mee met de ruis bij Sony... Ik zie vooralsnog de toegevoegde waarde niet naast bijvoorbeeld de A380, maar het lijkt me logisch dat de 5x dan kan filmen.

  Qua bouwkwaliteit kan Sony wat mij betreft gewoon meekomen met de rest, over de zorg na verkoop kan ik geen uitspraak doen, maar de degelijkheid is bij mijn A350 in elk geval dik in orde.

 4. Brian
  Brian schreef op maandag 25 mei 2009 om 20:49  | reageer

  Het klinkt allemaal niet zo logisch. Ik heb de geruchten ook gehoord en ook al foto's van de camera's gezien, maar de specificaties lijken mij niet kloppen. Waarom zou Sony met zulke verschillende onderdelen gaan werken? Verschillen die zo groot zijn tussen de 2xx en 3xx serie en nu de 5xx serie zouden hele hoge R&D kosten met zich mee brengen, en waarom zou een bedrijf met zoveel problemen tijdens deze economische crisis dat doen?

  Het display zal dus wel hetzelfde zijn als het huidige display. De videofunctie, daar geloof ik wel in, maar niet met deze a-typische specs, daarvoor heeft Sony teveel kennis op video gebied. De hoge lichtgevoeligheid lijkt ook vreemd. Waarom? Sony manifesteert zich niet als camera merk waarbij hoge ISO waarden belangrijk zijn.

  Met andere woorden, ik geloof best in de komst van deze camera, maar niet met deze specs.

  Wie overigens NikonRumors en Camerarumors volgt, ziet dat daar ook al geruchten rond gaan over nieuwe Nikon camera's met dezelfde sensoren en gehoopte specificaties.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Geruchten

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord