Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

5 andere vakantiefoto's

vrijdag 20 februari 2015, 14:53 door | 6.133x gelezen | 3 reacties

Deze week en volgende week is het vakantieperiode in grote delen van het land. Reden genoeg om met je camera op pad te gaan en leuke foto's te maken! Vaak zijn vakantiefoto's veel van hetzelfde. Ik merk het bij mezelf ook. Daarom probeerde ik deze vakantie eens om foto's eens anders te nemen.

Een van mijn hobby's is duiken. Daarom heb ik naast de visjes nu ook eens een onderwaterselfie gemaakt. Het was best schikken hoe je er onder water uitziet. Dat mocht de pret niet drukken, want tijdens een lekkere duik heb ik ook nog een mooie foto gemaakt van een schelp. Beiden foto's komen in het fotoboek.

Duiken


Wat naar mijn idee standaard hoort als je op vakantie bent, is naar het strand gaan. Vaak doe ik dit samen met mijn hond Bob. Zoals wel vaker stond er veel wind aan het strand en zag ik de oren van de hond op en neer gaan.

Reden genoeg om nu eens een foto van de hond te maken terwijl ik er achter stond. Met de zon in de rug was het prima te doen en kreeg je zelf twee leuke schaduwen. Normaal erger ik me daaraan maar bij deze vond ik het juist iets toevoegen.

Bob


Tijdens je vakantie heb je vaak tijd om verschillende dorpjes te bezoeken en de omgeving te bekijken. De onderstaande foto is gemaakt in VenetiŽ. Mijn ouders roepen wel eens dat de vakantie doorbreng achter de zoeker van mijn camera.

Nu is dat ook wel een beetje zo, maar soms verbaast het me echt wat andere mensen aan het doen zijn tijdens hun vakantie. Deze gondel zat vol met toeristen. Maar in plaats zich te richten op de mooie omgeving waren ze druk met hun telefoon. Wel weer een leuk plaatje voor mij natuurlijk.

Telefoneren in VenetiŽ


Toen we gezellig op een terrasje zaten heb ik de onderstaande foto gemaakt. Voor mij geen standaard vakantiefoto en de zon die door de parasol heen schijnt heeft wel wat. Niet gelijk mijn ultieme vakantiefoto, maar zeker leuk voor de afwisseling. Of hij ook in het boek komt durf ik nog niet te zeggen.

Parasol Kroatie


Nu vraag ik me natuurlijk wel af hoe jullie dat doen?
Maken jullie veel foto's tijdens de vakantie of juist helemaal niet?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

3 reacties

 1. Marc Brouwer
  Marc Brouwer schreef op vrijdag 20 februari 2015 om 15:40  | reageer

  Dorpen en steden bezoeken is zeker leuk om een keer te doen, zo ben ik deze week 's avonds naar Kampen geweest. Dit is een van de resultaten.

  Verder ga ik tijdens mijn vakantie graag de natuur in, op zoek naar kleine beetjes of vogels.

 2. Hanneke
  Hanneke schreef op zondag 22 februari 2015 om 23:16  | reageer

  Grappig juist mensen onder water!

 3. Christina
  Christina schreef op dinsdag 24 februari 2015 om 13:59  | reageer

  Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik veel tijd achter de camera doorbreng. Even 1 weekje buitenland, en al snel 1000 foto's rijker. Ik zoek de vakantie er ook wel een beetje bewust op uit, er moet wel wat te zien zijn waar ik dan weer een foto van kan maken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord