Elja Trum

Best verkopende foto's in 2015 op 500px

zondag 3 januari 2016, 15:15 door | 10.560x gelezen | 5 reacties

Het is natuurlijk leuk als je goed geld kunt verdienen met fotografie. Maar wat voor een foto's verkopen nou eigenlijk goed? De populaire fotografiesite 500px publiceerde de top 10 best verdienende foto's uit 2015. Je ziet ze hier.

De foto's staan van 10 naar 1 gesorteerd; dus de best verkochte foto in 2015 vind je onderaan dit artikel.

Colors of Faith by Devesh Tripathi on 500px.comAmazing Matterhorn by Thomas Fliegner on 500px.comThe Ants Dream! by Rakesh Rocky on 500px.comHis Land... by Christian Schweiger on 500px.comŽórsmörk - Iceland by Max Rive on 500px.comClimber Rappelling Into Cave by Jared Carlson on 500px.comBromo Starry Night by Silentino Natti on 500px.comBlinded by Max Rive on 500px.com500px Team by Evgeny Tchebotarev on 500px.comTeam Collaboration by Natta Summerky on 500px.com


Grappig detail is dat twee foto's in de top 10 staan die sprekend op elkaar lijken. Blijkbaar is het slim om, als je toch ergens in de bergen bent, eens een vergelijkbare foto te maken.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Caenwyr
  Caenwyr schreef op dinsdag 5 januari 2016 om 08:45

  Heel interessant! Wat mij opvalt is de voorkeur voor sterke, contrasterende kleuren en vrij eenvoudige thema's: een indrukwekkend landschap, wilde wolken en een dier of mens op de voorgrond. De twee laatste (dus beste) foto's vallen daarbuiten, en zijn vast vooral populair als stockfoto's.

  Ook belangrijk om in gedachten te houden is het belang van de populariteit van de fotograaf: als je een paar honderd volgers hebt, verkoop je uiteraard minder goed dan wanneer je tienduizenden volgers hebt op 500px. Als een van bovenstaande beelden door een beginnende 500px-gebruiker zou zijn gepost, denk ik niet dat die in de top 10 zou zijn geëindigd. Een trouwe fanbasis is dus zeker even belangrijk, en die bereik je door talloze van dit type beelden te maken, met duidelijke voorkeur voor landschapsfoto's waar de kleuren van het scherm spatten.

 2. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 5 januari 2016 om 11:44

  Een foto is een afbeelding op een plat vlak vervaardigd door middel van fotografie, en dat zijn de 2 laatste, de rest is een kunstvorm.

 3. Jaap vant Zand
  Jaap van't Zand schreef op dinsdag 5 januari 2016 om 13:58

  Op de laatste twee na, komen de platen mij over als top fotoshopwerk. Dit heeft niets meer te maken met fotografie an sich. Het is zoals geerjanssen opmerkt een vorm van kunst, erlke ten dele met een camera is gemaakt.

 4. John
  John schreef op dinsdag 5 januari 2016 om 15:10

  Bij fotografie gaat het er om dat jij die ene, unieke foto maakt ... al is 'ie niet uniek vanwege het feit dat 'ie al in de rekken van de ansichtkaartenhandel staat. Het gaat er om dat JIJ die foto maakte.
  En al zijn (enkele van) de foto's met Photoshop verbeterd. Ook daar heb je gevoel voor compositie en kleur nodig. Ook daar geldt: JIJ hebt die foto gefotoshopt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.353 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord