Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

David LaChapelle | Act of Nature

zondag 2 juni 2019, 13:13 door | 2.806x gelezen | 0 reacties

Reflex Amsterdam presenteert van 1 juni tot en met 20 juli 2019 een nieuwe solo-expositie van de wereldberoemde Amerikaanse fotograaf David LaChapelle.

Na tien jaar is LaChapelle terug in de galerie om zijn meest recente werk te laten zien. De expositie omvat hoogtepunten uit het afgelopen decennium en een selectie van ongezien werk dat in Amsterdam, als wereldwijde primeur, voor de eerste keer wordt getoond.

David LaChapelle Gas am pm David LaChapelle


Bij de opening van de expositie lanceert Reflex ook het nieuwste boek van David LaChapelle. In de uitgave Act of Nature is een essay opgenomen van auteur en kunstschrijver Katya Tylevich.

Op zaterdag 1 juni signeert de kunstenaar vanaf 17.30 uur zijn nieuwe fotoboek. De opening is alleen op uitnodiging toegankelijk.

David LaChapelle Seismic ShiftİDavid LaChapelle


Act of Nature zit op het snijvlak van aards en transcendentaal, van een utopische fantasie en een dystopische werkelijkheid, waarbij de mensheid en de natuur zowel in harmonie als in conflict met elkaar leven.

Op basis van zijn directe omgeving en zijn eerdere ervaring als fotograaf van de sterren, maakt LaChapelle beelden die niet alleen de visuele zintuigen prikkelen, maar ook de geest en het hart. Daarbij zijn religie, spiritualiteit en de kunsthistorische canon een belangrijke inspiratiebron.

Een benzinestation midden in de jungle schijnt fel als een verlicht baken van consumentisme; wereldvreemd te midden van overdadige plantengroei. Het verhalende beeld suggereert een strijd tussen wildernis en inheemse bevolking. Is dit een daad van menselijke interventie? Of vecht de natuur terug?

David LaChapelle A New Worldİ David LaChapelle


Paradise, een van de recentere series van LaChapelle, verbeeldt de utopische interactie tussen mens en natuur. De serie is gefotografeerd op Hawaii waar hij momenteel woont. De kleurrijke foto's weerspiegelen de mystieke symboliek van verschillende religies.

Praise Dance, uit een eerdere serie, en het nieuwe werk Songs in My Head illustreren de intrigerende collagetechniek van LaChapelle met handbeschilderde negatieven. Ook Jesus and Buddha under a Tree toont het onmiskenbare handschrift van de kunstenaar.

David LaChapelle Praise DanceİDavid LaChapelle


David LaChapelle (1963) geniet internationale bekendheid om zijn gedurfde portretten van celebrities, unieke visie en hyperrealistische esthetiek.

Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse fotografen. In 2018 organiseerde het Groninger Museum een imposante overzichtstentoonstelling. Act of Nature is de derde solo-expositie bij Reflex Amsterdam.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord