Aäron Nasarany

De fotograaf achter de zwangerschapsfoto van Beyonce

dinsdag 14 februari 2017, 19:19 door | 3,142x gelezen | 2 reacties

Superster Beyonce heeft een fanbase van jewelste. Waarschijnlijk heb je het nieuws ook al gelezen. Zoniet, Beyonce is in verwachting van een tweeling en deelde aantal zwangerschapsfoto's via social media.

Record


Beyonce deelde haar zwangerschapsfoto met haar miljoenen volgers op Instagram en brak daarmee een record. Het vorige record lag in de handen van collega Selena Gomez. Zij kreeg namelijk 6.3 miljoen likes op een foto.


De zwangerschapsfoto van Beyonce telt – op het moment van schrijven – 9.924.070 miljoen likes. Ter vergelijking, ongeveer 60 procent van de Nederlandse bevolking heeft de foto geliked. Meer zwangerschapsfoto's kun je vinden via de website van Beyonce.

De fotograaf achter de foto


De foto is gemaakt door professioneel fotograaf Awol Erizku uit New York. Een professional op het gebied van multimedia met een passie voor fotografie, schilderkunst, beeldhouwwerken en video installaties.

Erizku is gepassioneerd over kleurgebruik en compositie.

"I'm deeply interested in color and composition and how things come together. If you look at my studio, I just take found objects and then I repurpose them so they can have a meaning, and they look like hopefully interesting objects to look at, but deep down inside, it's all from the way I look at the world and how colors speak to me."

Erizku kwam tot de conclusie dat er weinig portretten waren met een donker persoon. Om hier aandacht aan te besteden besloot Erizku om een aantal beroemde portretten, waaronder het meisje met de parel van kunstschilder Johannes Vermeer, na te maken waar zijn kleine zusje de hoofdrol pakt.

http://deliciousbee.tumblr.com/post/151353268254/awolerizku-girl-with-a-bamboo-earring-by-awol

Meer werk van Erizku kun je vinden op zijn Tumblr of Instagram.

Aäron Nasarany

Over de auteur

Aäron Nasarany is eigenaar van Emrico Productions dat zich richt tot het vertellen van verhalen via fotografie en film. Gek op storytelling, nieuwe media, films en een echte foodlover.

2 reacties

 1. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 21 februari 2017 om 11:03

  Zo zie je maar weer als je prof bent kun je alles doen?

  De foto heeft alles wat je niet moet doen, teveel bloemen, lingerie niet in een kleur, houding niet vrouwelijk, mijn oog blijft trekken naar het bloempje op de bh maar het is een prof dus geweldig? (de koning zonder kleren effect)

 2. evriamedia
  Profiel evriamedia schreef op dinsdag 21 februari 2017 om 15:33

  Prachtige scherpte en diepte maar geen foto van mijn smaak. ik ben het met Geert eens, kleuren kloppen niet, teveel bloemen en het ontbreekt mij aan diepte in de foto, waar het hier om gaat komt niet genoeg tot zijn recht. Er zijn mooiere en betere zwangerschapsfoto's. Hier gaat het meer om de vele kleuren lijkt mij. Jammer.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.180 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

51.180 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.