Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Aäron Nasarany

De fotograaf achter de zwangerschapsfoto van Beyonce

dinsdag 14 februari 2017, 19:19 door | 6.016x gelezen | 2 reacties

Superster Beyonce heeft een fanbase van jewelste. Waarschijnlijk heb je het nieuws ook al gelezen. Zoniet, Beyonce is in verwachting van een tweeling en deelde aantal zwangerschapsfoto's via social media.

Record


Beyonce deelde haar zwangerschapsfoto met haar miljoenen volgers op Instagram en brak daarmee een record. Het vorige record lag in de handen van collega Selena Gomez. Zij kreeg namelijk 6.3 miljoen likes op een foto.

elative; top:-22px; width:44px;">

We would like to share our love and happiness. We have been blessed two times over. We are incredibly grateful that our family will be growing by two, and we thank you for your well wishes. - The Carters

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on


De zwangerschapsfoto van Beyonce telt – op het moment van schrijven – 9.924.070 miljoen likes. Ter vergelijking, ongeveer 60 procent van de Nederlandse bevolking heeft de foto geliked. Meer zwangerschapsfoto's kun je vinden via de website van Beyonce.

De fotograaf achter de foto


De foto is gemaakt door professioneel fotograaf Awol Erizku uit New York. Een professional op het gebied van multimedia met een passie voor fotografie, schilderkunst, beeldhouwwerken en video installaties.

Erizku is gepassioneerd over kleurgebruik en compositie.

"I'm deeply interested in color and composition and how things come together. If you look at my studio, I just take found objects and then I repurpose them so they can have a meaning, and they look like hopefully interesting objects to look at, but deep down inside, it's all from the way I look at the world and how colors speak to me."

Erizku kwam tot de conclusie dat er weinig portretten waren met een donker persoon. Om hier aandacht aan te besteden besloot Erizku om een aantal beroemde portretten, waaronder het meisje met de parel van kunstschilder Johannes Vermeer, na te maken waar zijn kleine zusje de hoofdrol pakt.

http://deliciousbee.tumblr.com/post/151353268254/awolerizku-girl-with-a-bamboo-earring-by-awol

Meer werk van Erizku kun je vinden op zijn Tumblr of Instagram.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Aäron Nasarany

Over de auteur

Schiet volop videocontent voor Emrico Productions, Photofacts Academy en maakt ondertussen nog kleurrijke foto's voor op zijn Facebook en Instagram pagina.

2 reacties

 1. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 21 februari 2017 om 11:03  | reageer

  Zo zie je maar weer als je prof bent kun je alles doen?

  De foto heeft alles wat je niet moet doen, teveel bloemen, lingerie niet in een kleur, houding niet vrouwelijk, mijn oog blijft trekken naar het bloempje op de bh maar het is een prof dus geweldig? (de koning zonder kleren effect)

 2. evriamedia
  Profiel evriamedia schreef op dinsdag 21 februari 2017 om 15:33  | reageer

  Prachtige scherpte en diepte maar geen foto van mijn smaak. ik ben het met Geert eens, kleuren kloppen niet, teveel bloemen en het ontbreekt mij aan diepte in de foto, waar het hier om gaat komt niet genoeg tot zijn recht. Er zijn mooiere en betere zwangerschapsfoto's. Hier gaat het meer om de vele kleuren lijkt mij. Jammer.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord