Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

'Door de ogen van' 100 fotografen en kinderen

zondag 17 maart 2019, 20:10 door | 3.793x gelezen | 1 reactie

Speciaal voor de fototentoonstelling īDoor de ogen vanī, hebben vijftig fotografen en evenzoveel (ex)patiŽnten van KiKa samen bijzondere foto`s gemaakt.

Kinderen die de ervaring van kinderkanker in hun bagage meedragen hebben in hun blik een extra dimensie, aldus KiKa directeur Frits Hirschstein.

Door de ogen van 100 fotografen en kinderen


Wij willen deze dimensie zichtbaar maken met fotografie. De werken zijn van 4 tot en met 7 april in Museum Hilversum te bekijken.

Ruim vijftig fotografen als Micky Hoogendijk en Jan Dirk van der Burg hebben zich belangeloos ingezet, samen met kinderen die kanker hebben (gehad). Elk duo heeft samen een onderwerp gekozen en dit gefotografeerd.

Rosanne praatte over zichzelf, en dat ze nu een jaar schoon is van kanker, vertelt Micky Hoogendijk. Dat is wat ik in dit beeld terug wil laten komen, ze is schoon van kanker, maar ook schoon als in mooi.

MickyHoogendijk Rosanne

Foto Micky Hoogendijk & Rosanne

De Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van den Burg heeft samen met Kay gefotografeerd: Kay heeft tijdens zijn ziekte veel steun aan poes Sammy gehad en wilde graag een echt portret maken, met de aandacht op de ogen en het karakter van Sammy. Ik heb hem ook gefotografeerd maar dan samen met Kay waarbij Sammy als een soort van kattenmasker dient.

Jan Dirk vd Burg foto van Kay

Foto: Jan Dirk van der Burg. Kay met poes Sammy

Door de ogen van


De tentoonstelling is het initiatief van KiKa en Museum Hilversum. Er werken ruim vijftig fotografen belangeloos aan mee:

Saskia Aukema, Boudewijn Bollmann, Arno Bosma, Saskia Bruinsma, Jan Dirk van der Burg, Selma van der Bijl, Cleo Campert, Popel Coumou, Linelle Deunk, Jasper Doest, Joris van Egmond, Marijn Fidder, Stella Gommans, Scarlett Hooft Graafland, Sarah Mei Herman, Micky Hoogendijk, Laura Hospes, Chris van Houts, Jitse de Jager, Gerald van der Kaap, Erik Kessels, Vicky Keulen, Sofie Knijf, Carla Kogelman, Menno Kok, Hans de Kort, Nico Kroon, DaniŽlle Kwaaitaal, Bas Losekoot, Bertien van Manen, Elmer van der Marel, Hans van der Meer, Krijn van Noordwijk, Imke van Panhuijzen, Piek, Carla van de Puttelaar, Paul Ridderhof, Govert de Roos, Raymond Rutting, Jaap Scheeren, Martine Stig, Cornelie Tollens, Marieke van der Velden, Venus Veldhoen, Bert Verhoeff, Gerard Wessel, Fleur Wiersma, Sanne de Wilde, Henk Wildschut, Astrid Zuidema, Manon van der Zwaal.

De werken in de tentoonstelling worden geveild via Catawiki, de volledige opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. audb
    Profiel audb schreef op woensdag 20 maart 2019 om 09:09  | reageer

    Tranen en koude trillingen gaan door me lijf heen als ik dit zo lees en zie.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord