Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Expositie Christian Voigt; Evolution

zondag 9 juni 2019, 13:31 door | 3.130x gelezen | 0 reacties

Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 6 juni tot en met 24 augustus 2019 een expositie van de Duitse kunstfotograaf Christian Voigt.

Voor zijn nieuwste serie Evolution heeft de fotograaf prehistorische skeletten geportretteerd tegen een diepzwarte achtergrond. Driedimensionaal, alsof de dinosaurussen tot leven komen. Fantasie wordt werkelijkheid.

In de galerie is een selectie van de fascinerende beelden te zien in extra groot formaat.

Christian Voigt - Tyrannosaurus Rex


Christian Voigt geniet internationale bekendheid om zijn monumentale, hyperrealistische landschappen en architectuurfotografie van musea en bibliotheken.

Daarbij is de zoektocht naar schoonheid een belangrijk levensmotief. De kunstenaar noemt zijn foto's ook wel 'vensters naar de wereld'.

Met Evolution breidt Voigt zijn visueel vocabulaire op technisch hoogstaande wijze verder uit. Het idee voor de serie ontstond in 2017 toen hij in het Natural History Museum in Londen het gigantische geraamte van een blauwe vinvis fotografeerde.

Christian Voigt - Stygimoloch Spinifer


Voor Evolution zijn authentieke, zeer gedetailleerde foto's gemaakt in natuurhistorische musea in Berlijn, Denkendorf, Frankfurt am Main en Londen.

Onder laboratoriumachtige omstandigheden zijn de delicate skeletten van dinosaurussen als objecten, in speciaal ontworpen frames, minutieus gefotografeerd.

Met gebruik van grootformaat analoge camera's. Tot de intrigerende serie behoren hyperrealistische portretten van een Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus en Triceratops Duo.

Christian Voigt   Euoplocephalus


Christian Voigt (München, 1961) woont in Hamburg en Zuid-Frankrijk. Hij is afkomstig uit een familie van uitgevers en fotografen en behoort inmiddels tot de meest succesvolle fotografisch kunstenaars van Duitsland.

Zijn autonome werk is te zien geweest op meer dan honderd exposities in met name Europa en de Verenigde Staten. Ook is het opgenomen in de collecties van een groot aantal verzamelaars.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord