Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Fotomuseum aan het Vrijthof presenteert 'This is my Church'

zondag 28 juni 2020, 13:31 door | 3.377x gelezen | 0 reacties

De Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling exposeert van 3 oktober 2020 tot en met 28 februari 2021 in Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. Met 'This is my Church' toont het museum een selectie imposante foto's van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs.

Daarbij spelen Nederlandse DJ-helden als Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell, Nicky Romero en Tiësto een prominente rol.

Rutger Geerling  Avicii  Ultra Korea, Seoul 2016

Avicii, Ultra Korea, Seoul 2016. Foto: Rutger Geerling

Electronic Dance Music


Rutger Geerling is één van 's werelds topfotografen op het gebied van Electronic Dance Music (EDM). Gestart als pionier fotografeert hij de internationale dancescene al 25 jaar en geniet groot respect van organisatoren en artiesten.

Met zijn camera legt hij de muziek, vrijheid, liefde, saamhorigheid, energie, vriendschap en magie van deze fascinerende cultuur vast.

Rutger Geerling  Armin van Buuren  Armin Only Intense, Amsterdam 2013

Armin van Buuren, Armin Only Intense, Amsterdam 2013. Foto: Rutger Geerling

Met de kleurrijke tentoonstelling brengt het fotomuseum een ode aan Electronic Dance Music. Zeventig foto's en ondersteunende video's bieden een uniek inzicht in de dancewereld.

Naast indrukwekkende landscapes van festivals, decors en vuur- en lichtshows, worden in het monumentale museum ook backstage foto's, intieme portretten van concertbezoekers, aktiefoto's van DJ's, selfies van (festival)bezoekers en een DJ-booth gepresenteerd.

Rutger Geerling  Madonna Avicii Ultra Music Festival Miami 2012

Madonna & Avicii, Ultra Music Festival Miami, 2012. Foto: Rutger Geerling

Festivals en dancefeesten


De fotograaf heeft talrijke registraties gemaakt van toonaangevende festivals en dancefeesten als Sensation in Amsterdam, Tomorrowland in Boom (België), Ultra Music Festival in Miami (USA) en Sunburn in Goa (India).

Bij deze events heeft Geerling ook veelvuldig samengewerkt met buitenlandse top-DJ's als Carl Cox, David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike.

Rutger Geerling  Steve Aoki  Tomorrowland, Boom 2012

Steve Aoki, Tomorrowland, Boom 2012. Foto: Rutger Geerling

Rutger Geerling (1970) woont in Rotterdam waar hij een opleiding Bestuurskunde heeft voltooid. Hij volgde zijn hart en werd in 1995 professioneel fotograaf, ook onder de naam Rudgr.

In 2015 is zijn veelgeprezen boek 'This is my Church' verschenen met een overzicht van 20 jaar Electronic Dance Music. Met het inspirerende fotoboek is hij winnaar van de prestigieuze Pop Media Prijs 2015. De iconische foto's van Rudgr worden wereldwijd gepubliceerd en zijn nu voor het eerst in een museale setting te zien.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
  Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.136 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord