Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Maarten Corbijn en Vincent Mentzel bij Fotografencafe Dordrecht

zondag 12 november 2017, 14:14 door | 4.470x gelezen | 0 reacties

Op dinsdagavond 12 december 2017 organiseert Stichting Fotografencafé Drechtsteden een speciale editie in Kinepolis Dordrecht: Fotografencafé Special 2017

Fotografencafe Drechtsteden


Twee topfotografen


Deze editie staat in het teken van twee vooraanstaande Nederlandse fotografen: Maarten Corbijn en Vincent Mentzel, geleid door twee moderators, respectievelijk Kees Thies en Carel van Hees.

Maarten Corbijn is een succesvolle Nederlandse portretfotograaf, filmmaker en schrijver die in de vroege jaren tachtig begon te fotograferen. Verantwoordelijk voor iconische foto's van veel internationale sterren.

Zijn werk siert verschillende albums, tijdschriften en commerciële campagnes. Hij maakte muziekvideo's voor kunstenaars als Krezip, Van Velzen, Ilse de Lange en vele anderen.

Maarten Corbijn


Vincent Mentzel is al meer dan 40 jaar werkzaam in de fotojournalistiek, vandaar dat zijn thema ook '40 jaar fotojournalistiek' gecombineerd met portretfotografie is.

Vincent werkt sinds het begin van de jaren zeventig als staffotograaf voor NRC Handelsblad en heeft zich ontwikkeld tot één van de bekendste fotojournalisten. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt in parlementaire-, en reisfotografie.

Vincent Mentzel

Twee moderators


Hieronder wat informatie over de twee moderators die het programma redactioneel verzorgen. Zij zijn bekend van diverse andere evenementen en radio en TV:

Kees Thies werkt bij het Algemeen Dagblad en is een bekende dagelijkse columnist in Dordrecht en omstreken.

Hij heeft onder meer gewerkt als communicatieadviseur bij de Regionale Brandweer Zuid-Holland, PR & Communicatie Dordrechts Museum en heeft verder diverse functies als (eind)redacteur bij ondermeer AD Nieuwsmedia, Dagblad de Dordtenaar, AVRO, TROS en TV Holland.

Kees Thies

Carel van Hees is begonnen in 1970 als fotograaf en maakte vooral series en documentaires met mensen in de hoofdrol. Carel is de bekende moderator uit “de Donkere Kamer”. Hij zal het interview met Vincent Mentzel voor zijn rekening zal nemen.

Carel van Hees


Fotojournalistiek en portretfotografie


Vincent Mentzel gaat iets vertellen over zijn 40 jaar ervaring als fotojournalist en Maarten Corbijn geeft een blik achter de schermen bij zijn werk als portretfotograaf.

Het evenement is bedoeld voor vak- / amateur- / hobbyfotograaf en belangstellenden.

Programma
Foto's, anekdotes, muziek en vooral humor en levenslessen zullen de revue passeren.

Fotografencafe Drechtsteden


Stichting Fotografencafé Drechtsteden


Stichting Fotografencafé Drechtsteden is een maatschappelijke stichting, zonder winstoogmerk opgericht en onderhouden door en voor vak- en amateurfotografen in de regio Drechtsteden met als doel kennisdeling en je passie delen.

Het Café bestaat al sinds april 2016 en is omgezet in een stichting in December 2016.

Hun maandelijkse bijeenkomsten worden gehouden in de Gravenhorst en bezocht door circa 60 tot 80 enthousiaste vak- en amateurfotografen, die allen zoekende zijn naar verbinding, kennisuitbreiding en dergelijke.

Start en tickets


De zaal is open vanaf 19:30 uur. Het programma begint om 20:00 uur tot circa 23:00 uur.

Het adres is: Kinepolis Dordrecht, Lijnbaan 200, 3311 RL Dordrecht.

De reguliere tickets hiervoor zijn 17,50 euro en 15 euro voor vrienden (onder vermelding van het vriendenpasnummer).

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord