Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier | Contemplation

zondag 4 augustus 2019, 13:13 door | 3.957x gelezen | 0 reacties

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 10 augustus tot en met 28 september een expositie van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier.

Marie Jeanne van Hovell tot Wes terflier 1


Met 'Contemplation' toont de galerie een overzicht van het werk van de kunstfotograaf met tijdloze stillevens en klassieke, geënsceneerde interieurfoto's. Ook is een selectie zwart-wit portretten te zien uit de nieuwe serie 'The White Blouse'. De foto's kenmerken zich door pure eenvoud en eerlijkheid.

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier geniet vooral bekendheid om haar verstilde portretten, intieme interieurfoto's en Amsterdamse wintergezichten.

Marie Jeanne van Hovell tot Wes terflier 2


Met een analoge Hasselblad camera en natuurlijk licht is zij bij voortduring op zoek het ogenschijnlijk onzichtbare vast te leggen. Hoewel de foto's herinneringen oproepen aan de zwart-wit opnamen uit de begintijd van de fotografie hebben zij een geheel eigen karakter en stijl.

De laatste jaren past de fotograaf ook kleur in haar werk toe, zoals in de serene en mysterieuze beelden uit de 'At the Window' serie en de foto's uit de 'Contemplation Still life' serie. De elegante stillevens weerspiegelen een schilderachtige esthetiek. Voor de kunstenaar is de zeventiende-eeuwse schilder Johannes Vermeer een belangrijke inspiratiebron.

Sinds 2011 werkt Van Hövell aan een reeks portretten waarin een witte blouse van omstreeks 1912 centraal staat.

Marie Jeanne van Hovell tot Wes terflier 3


Meer dan 75 vrouwen en mannen, kinderen en volwassenen, hebben voor haar camera in of met de kwetsbare blouse geposeerd, waaronder Jenny Arean, Alexandra Radius, Thierry Baudet en Jort Kelder. Museum Singer Laren opent in september de tentoonstelling 'The White Blouse'. Daarbij wordt een gelijknamig fotoboek gelanceerd van uitgeverij Waanders & de Kunst.

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier had in 1997 een eerste tentoonstelling en volgde masterclasses bij landschapsfotograaf Martin Kers en portretfotograaf Koos Breukel.

In 2014 verscheen haar veelgeprezen boek 'Hidden Beauty' met stijlvolle interieurs van drie museale grachtenhuizen. Eduard Planting Gallery presenteert het autonome werk van de fotograaf op kunstbeurzen als Art Breda, Art Karlsruhe en PAN Amsterdam.

Marie Jeanne van Hovell tot Wes terflier 5


Openingstijden galerie


De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
Telefoon: 020 320 67 05

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.138 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord