Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Met Apeldoorn Photo alles onder één naam

zondag 27 oktober 2019, 20:10 door | 3.038x gelezen | 0 reacties

In 2018 was de succesvolle 4e editie van Apeldoorn Fotostad. Meer dan voorheen een platform van alle activiteiten tijdens de tweejaarlijkse manifestatie. De samenwerking gaat naar een volgende stap. Onder de naam Apeldoorn Photo sluiten het Fotografecafé en Help Portrait Apeldoorn aan.

Ook is er verbinding gelegd met de Gemeente Apeldoorn en zal de Stadsfotograaf van Apeldoorn aansluiten. Vanuit dit Apeldoornse platform zullen fotografie activiteiten doorlopend gehouden worden.

AP Kijk in de camara


Elkaar versterken


Met de ervaring van de editie van 2018 nog vers in het geheugen, is verdere samenwerking een logische stap. Er zijn verschillende initiatieven in Apeldoorn die allemaal fotografie als centraal thema hebben. Door met elkaar onder één naam activiteiten aan te bieden ontstaat er meer overzicht en kunnen wij elkaar versterken aldus Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Fotostad.

Niet alleen voor bezoekers en geïnteresseerden, maar ook organisatorisch. Eén paraplu voor alle fotoactiviteiten in het nieuwe platform. Daarbij streven wij er naar om een constant aanbod te presenteren. Met wel elke twee jaar een groot festival. Iedereen kan zich aansluiten. Dit alles onder de naam Apeldoorn Photo.

Vijf centrale thema's


Er wordt gewerkt met vijf centrale thema's waar activiteiten onder vallen:

  1. Festival: Het twee jaarlijkse festival (voorheen Apeldoorn Fotostad) is een belangrijke basis. Met een fotografisch thema worden fotografen uitgenodigd om in 2020 mee te doen;

  2. Meetups: Uiteenlopende ontmoetingen waarbij fotografie centraal staat. Bekendste meetup is het FotografenCafé, al jaren een gezellig en goed bezochte meetup met inspirerende sprekers. Deze gaat vanaf heden door onder de naam Fotocafe;

  3. Stadsfotograaf: Deze wordt door de Gemeente Apeldoorn benoemd voor een periode van twee jaar. Anders dan voorheen zal de Stadfotograaf ook meedoen aan Apeldoorn Photo;

  4. Educatie: Alle soorten van workshops, opleidingen en korte trainingen kunnen hier deel van uit maken. Partijen die hier al actief zijn worden uitgenodigd zich aan te sluiten;

  5. Projecten: Hieronder kunnen allerlei soorten van fotografische activiteiten vallen. Kern is dat ze zowel eenmalig zijn (bijv. exposities) en doorlopend georganiseerd kunnen worden.


Apeldoorn als centrum van de fotografie


De basis van alle activiteiten is Apeldoorn en Apeldoornse fotografen. Maar daar zal het zeker niet bij blijven. Ook Apeldoorn Photo zal samenwerking zoeken met nationaal en internationaal bekende fotografen en deze naar Apeldoorn halen.

Met volle energie aan de slag!


De afgelopen periode is gebruikt om met alle initiatieven en samenwerkingspartijen van Apeldoorn Photo vorm te geven. Het huidige bestuur van Apeldoorn Fotostad zal ook het nieuwe bestuur van Apeldoorn Photo vormen waarbij de verschillende initiatieven in vertegenwoordigd zijn.

Wat is er te doen


Op de website https://apeldoorn.photo staat naast informatie over de verschillenden onderdelen ook de agenda. Iedereen met activiteiten op het gebied van fotografie in Apeldoorn en omstreken kan hierin worden opgenomen. Insturen kan via de website.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord