Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Museon rondom (natuur)-fotografie

zondag 26 mei 2019, 14:41 door | 3.153x gelezen | 0 reacties

Wat is er te zien en te doen in het Museon rondom (natuur)-fotografie in de komende tijd? In dit artikel een opsomming van de activiteiten aldaar.

Terug in het Museon: De Groene Camera


Vanaf 11 mei zijn de prachtige winnende foto's van de 2019-editie van de fotowedstrijd De Groene Camera te zien. Deze wedstrijd accepteert bewust alleen foto's uit BelgiŽ en Nederland.

Hiermee wil de organisatie onze natuur voor het voetlicht brengen en de diversiteit en schoonheid ervan laten zien. …n het is eerlijker voor de fotografen omdat men geen leeuwen en toekans hoeft te vergelijken met een roodborstje of ree. De expositie is te zien tot en met 4 augustus 2019.

De Groene Camera Museon


Prijswinnende wildlife foto in het Museon


Vorig jaar won de Nederlandse natuurfotograaf Pim Volkers de wereldwijde National Geographic fotowedstrijd in de categorie Wildlife met deze foto van springende wildebeesten in de Masai Mara-rivier. Deze foto is nu toegevoegd aan de huidige National Geographic expositie, The Art of Wildlife Photography, die nog tot en met 16 juni 2019 te bewonderen is.

National Geographic - Colors of the World


Maak een adembenemende visuele reis door een regenboog van mooie foto's in de tentoonstelling National Geographic - Colors of the World in het Museon. Van het wazige blauw van het vroege ochtendlicht tot het levendige paars en rood van de zonsondergang - een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil.

Colors of the World - Museon


Colors of the World is een inspirerende tentoonstelling met verbazingwekkende, prachtige, foto's - foto's die je op een nieuwe manier naar onze planeet laten kijken. De tentoonstelling opent op 28 juni 2019.

Fotoproject in Caribbean Ties


Op 25 mei openen we een nieuwe zaal over het Caribisch gebied: Caribbean Ties. De expositie draait om de vraag: wie stonden er op het strand toen Columbus kwam aanvaren in 1492 ?

Caribbean Ties - Museon


Vanaf 24 juli wordt de zaal verrijkt met nieuw werk van twee jonge, talentvolle fotografen met Caribische roots: Kevin Osepa en Tarona Leonora. Ze tonen foto's over de subthema's van de expositie; identiteit, diaspora, heimwee en erfgoed.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord