Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nationaal Park Hollandse Duinen nu vanuit de lucht in 360 graden te bekijken

zondag 19 mei 2019, 13:31 door | 3.139x gelezen | 1 reactie

De Zuid-Hollandse kust wordt gekenmerkt door een prachtig kustlandschap waar duinen, landgoederen, dorpen en steden elkaar afwisselen.

Dronewatch.nl heeft het initiatief genomen voor een interactieve aerial 360º fototour van het gebied, dat tegenwoordig bekend staat als Nationaal Park Hollandse Duinen.

Nationaal park Hollandse Duinen


Gevarieerd natuurgebied


Het Nationaal Park Hollandse Duinen is één van de meest gevarieerde natuurgebieden in Nederland. Bijzonder aan het gebied is de verwevenheid van mens en natuur.

Vanaf Hoek van Holland strekt het gebied zich een kleine 50 kilometer noordwaarts uit en omvat naast duin- en bosgebieden ook een aantal landgoederen, waaronder Keukenhof, Voorlinden en Duivenvoorde.

Zeker vanuit de lucht is goed te zien hoe de natuur is ingebed in de leefomgeving van de bewoners van de Zuid-Hollandse kustplaatsen. Dat bracht Wiebe de Jager van Dronewatch op het idee om van het Nationaal Park Hollandse Duinen een interactieve VR tour te maken op basis van panoramische luchtfoto's.

Eerder maakte De Jager ook zo'n tour van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Inmiddels bevat de tour enkele tientallen foto's. De bedoeling is dat dit aantal nog wordt uitgebreid.

Grens tussen duinen en stad


Middels deze unieke VR tour is goed te zien hoe duinen en stad op sommige plaatsen in elkaar overlopen, zeker rondom Den Haag en Noordwijk. Het startpunt van de tour is Hoek van Holland. Van daaruit kun je het hele gebied vanuit de lucht verkennen.

Op een aantal locaties zijn ook 360º foto's op grondniveau te zien. Uiteindelijk kan de tour verder aangekleed worden met bijvoorbeeld video's en informatieve hotspots. Bij een aantal locaties is dat al gebeurd
, aldus De Jager.

De lancering van de interactieve VR tour van Hollandse Duinen valt samen met de start van de campagne Holland National Parks, maar staat daar verder los van.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. martinphili
    Profiel martinphili schreef op zondag 19 mei 2019 om 21:58  | reageer

    Hartstikke leuk, vooral de laatste beelden van de omgeving Noordwijk tot Lisse. Daar waar ik woon en werk vrolijk Zo zie je de dingen eens van een ander perspectief.
    Maar ik moet zeggen: tjongejonge, wát een details zit er in de opnames zeg. Je herkent ieder plekje.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord