Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

National Geographic - Planet or Plastic in Museon

zondag 31 mei 2020, 23:46 door | 3.091x gelezen | 0 reacties

Ook het Museon in Den Haag is vanaf 1 juni 2020 weer geopend. Wel houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging.

Zo moet je je toegangsbewijs vooraf online via hun ticket-pagina kopen. Je reserveert dan meteen een dag en een tijdvak. Tot en met 31 januari 2021 is de tentoonstelling National Geographic - Planet or Plastic er te bewonderen.

National geographic planet or plastic


Planet or Plastic


Tot het voorjaar 2021 is National Geographic - Planet or Plastic het thema van de National Geographic fototentoonstelling, een verzameling van journalistieke foto's over plastic – van productie en gebruik tot zwerfafval.

Daarbij zijn ook artistieke foto's te zien waarmee fotografen aandacht vragen voor het groeiende afvalprobleem en de effecten van plastic op natuur en leefomgeving. Ook toont de expositie foto's van wetenschappers die het plastic probleem in kaart proberen te brengen en zoeken naar oplossingen voor de vervuiling de oceanen met plastic.

De foto's in de tentoonstelling zullen een onvergetelijke indruk maken, inspireren en aanzetten tot bewustere omgang met plastic.

Kom bijvoorbeeld kijken naar de foto's van de winkeltjes overladen met plastic artikelen, de golfsurfer in de plasticsoep of de foto van een man en vrouw die een zero-waste lifestyle nastreefden en na twee jaar slechts één jampotje vol onrecyclebaar en oncomposteerbaar afval overhielden.

Wereldfotografie


Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering.

De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont.

National Geographic Planet or Plastic wordt getoond in speciale 100 x 100 centimeter duratrans presentatiepanelen met LED-technologie. Klik hier voor alle tentoonstellingen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord