Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Nederlands Fotomuseum breidt uit

zondag 16 februari 2020, 13:31 door | 2.990x gelezen | 3 reacties

Het Nederlands Fotomuseum verdubbelt zijn tentoonstellingsruimte. Met ingang van 2020 wordt de ruimte die bekend stond als LPII en die nu leegstaat, toegevoegd aan het museum voor de realisering van een permanente fototentoonstelling.

Hiermee kunnen we het groeiend aantal bezoekers accommoderen n onze droom waarmaken van een Eregalerij van de Nederlandse fotografie, zegt directeur Birgit Donker. Vorig jaar trok het museum een recordaantal van ruim 100.000 bezoekers.

Uitbreiding fotomuseum
Foto: De huidige tentoonstellingsruimte (boven) en de nieuwe tentoonstellingsruimte (onder) @Fred Ernst

De huisvestingslasten voor de uitbreiding worden in 2020 gedragen door de gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad. De permanente tentoonstelling zal na de zomer worden geopend.

De nieuwe ruimte is gelegen op de begane grond van gebouw Las Palmas op de Wilhelminapier in Rotterdam, naast de bestaande tentoonstellingsruimtes van het fotomuseum. Door deze uitbreiding krijgt het museum er ruim 1800 m bij. Hier zal op 30 september 2020 de permanente Eregalerij van het fotomuseum worden geopend.

In de huidige tentoonstellingsruimte van het fotomuseum zullen wisselende tentoonstellingen te zien blijven, zoals nu Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum en vanaf 30 mei Rotterdam in the Picture.

Tot de bouw van de Eregalerij zal de ruimte ter beschikking worden gesteld aan culturele partners. Tijdens Art Rotterdam wordt er, net als voorgaande jaren, de fotografiebeurs Haute Photographie gehouden.

Daarna volgt de fotografietentoonstelling NUDE, eveneens van Roy Kahmann. In mei zullen theatergroep Orkater, Ria Marks en Titus Tiel Groenestege er de voorstelling Promised Land opvoeren met het oog op het toekomstige Landverhuizersmuseum in de Fenix.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Huub Keulers
  Profiel Huub Keulers schreef op woensdag 19 februari 2020 om 12:05  | reageer

  Mooi nieuws! Het fotomuseum 'Museum aan het Vrijthof' in Maastricht is trouwens ook een interessante plek om te bezoeken. Weliswaar kleiner dan Rotterdam maar ook op een mooie locatie en gezellig ingericht in een karakteristiek pand met twee verdiepingen.

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op woensdag 19 februari 2020 om 12:59  | reageer

  @Huub: klopt, daar heb ik ook hoge verwachtingen van! Ik ben er zelfs nog nooit geweest, wordt de hoogste tijd!

 3. FHJ vd Hargh
  FHJ vd Hargh schreef op woensdag 19 februari 2020 om 14:01  | reageer

  Op dit moment (was daar vorige week rond10 feb.)nog tm 15 maart b.g. tentoonstelling van schitterende foto's door Jimmy Nelson.Mooie monumentale gevel van museum met daarachter uit dezelfde tijd stijlkamers met grote spiegels en daarbij glazen vloeren tussen de kamers en alles voorzien van de prachtigste foto's van Jimmy Nelson van voor velen onbekende inheemse volkeren o.a.Kazachstan, Peru, Himalaya met daarnaast van Jimmy complete overzichten in boekvorm van al zijn werken van jaren.Dikke aanrader... Fijn daar geweest te zijn !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.057 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord