Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Power of Art House opent galerie voor rebelse kunst

zondag 7 oktober 2018, 16:32 door | 3.342x gelezen | 0 reacties

Amsterdam is een nieuwe, eigenzinnige galerie rijker voor hedendaagse kunst met een sociaal-politieke boodschap; humoristisch, vervreemdend of brutaal, maar nooit abstract.

Power of Art House opent op 1 oktober 2018 aan het Entrepotdok 26 haar deuren met de kleurrijke expositie 'It's all about Power' waarbij markante wereldleiders de hoofdrol spelen.

CSAR Powerless    Poetin Assad Trump Jong Un


Drie internationale kunstenaars reflecteren op de relatie tussen macht en tegenkrachten: CSAR (Nederland), Antuan Rodriguez (Cuba/Verenigde Staten) en INDECLINE (Verenigde Staten).

De anonieme kunstenaar CSAR laat met zijn vlijmscherpe portrettenserie 'Powerless' zien hoe machtige leiders als Poetin, Assad, de Paus en Zuckerberg over twintig jaar terugkijken op hun leven.

De portretten worden begeleid door korte satirische verhalen van Jeroen Teitler. Antuan Rodriguez presenteert de interactieve installatie 'Left or Right' waarbij toeschouwers al boksend hun emoties over diverse wereldleiders kunnen uiten.

Het activistisch kunstcollectief INDECLINE toont met 'The Emperor Has No Balls' een provocerende sculptuur van een poedelnaakte Donald Trump.

CSAR Moment of Peace


Maatschappelijke betrokkenheid


Power of Art House is een initiatief van creative director en ontwerper Saskia Stolz (48). Zij was jarenlang betrokken bij campagnes van grote maatschappelijke organisaties.

Sinds 2015 brengt Stolz met eigen artistieke interventies in de openbare ruimte verloren politieke en sociaal-maatschappelijke thema's onder de aandacht, met als doel bewustwording te creŽren en het publieke debat te stimuleren.

Mooie voorbeelden zijn de openluchttentoonstelling 'Living Aleppo' en het guerrilla street art project 'Moving People' met duizenden miniatuurbeeldjes van vluchtelingen. In 2018 ontving zij voor haar werk de Pim de Kuijer Penning.

CSAR   God Save The Queen


Art Space for Creactivism


Met de opening van een eigen galerie worden de activiteiten van Power of Art House uitgebreid en krijgt kunst een nog prominentere rol. Kunst en activisme smelten er samen.

De strak vormgegeven expositieruimte aan het Entrepotdok in Amsterdam heeft een fraaie hoogte en is gevestigd in een voormalig, historisch pakhuizencomplex, op loopafstand van de Hortus en Artis.

In de Art Space for Creactivism worden verrassende, schurende exposities gepresenteerd met intrigerend werk van (inter)nationale, geŽngageerde kunstenaars over sociale en politieke onderwerpen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord