100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Saskia Boelsums – Landscape Photography

zondag 3 november 2019, 13:13 door | 4.870x gelezen | 1 reactie

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 oktober tot en met 23 november 2019 een expositie van kunstfotograaf Saskia Boelsums. Met 'Landscape Photography' toont de galerie een selectie intrigerende beelden die de schoonheid laat zien van Hollandse landschappen met imposante wolkenluchten.

Bij de opening wordt ook een fotoboek gelanceerd van uitgeverij Terra. In het eerste overzichtswerk van de beeldend kunstenaar zijn honderd foto's opgenomen.

Saskia Boelsums   Landscape 51

Foto's: Saskia Boelsums. Courtesy: Eduard Planting Gallery

De landschapsfoto's van Saskia Boelsums hebben een sterk eigen signatuur: overweldigend en schilderachtig. De kunstenaar laat de essentie van haar beleving zien en maakt de sfeer van het gefotografeerde landschap, met weidse horizonten en grootse wolkenluchten, voelbaar voor de toeschouwer.

Daarbij zijn de natuur en de seizoenen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Boelsums voelt zich sterk verbonden met de traditie van Nederlandse landschapsschilders.

De foto's zijn gemaakt in hetzelfde landschap en onder dezelfde wolkenpracht die de oude meesters zo fascineerden. Het is dan ook geen toeval dat het werk van Boelsums in exposities te zien is samen met dat van voorgangers.

Haar foto's hingen dit jaar naast werken van Van Gogh en Van Ruisdael op het FotoFestival Naarden en in het najaar in het Drents Museum, samen met schilderijen van Israëls, Mesdag en Van Gogh.

Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) is opgegroeid in Iran en op Curaçao. Terug in Nederland volgt ze een opleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en studeert af in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 focust de kunstenaar zich volledig op landschapsfotografie.

Haar autonome werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Hong Kong, Londen, Moskou en New York. De fotograaf is genomineerd voor de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2020.

Saskia Boelsums Landscape 59

Foto's: Saskia Boelsums. Courtesy: Eduard Planting Gallery

Openingstijden galerie


De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs - Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam.
T: 020 320 67 05

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. dreprhotwork
    dreprhotwork schreef op zondag 3 november 2019 om 13:48  | reageer

    super mooie fotografie Topfoto's

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord