Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Saskia Boelsums – Landscapes

zondag 5 augustus 2018, 13:13 door | 6.585x gelezen | 4 reacties

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 1 september tot en met 20 oktober 2018 een expositie van beeldend kunstenaar Saskia Boelsums.

Met 'Landscapes' exposeert de fotograaf voor de eerste keer bij de galerie. De intrigerende beelden weerspiegelen de schoonheid van Hollandse landschappen met dreigende wolkenluchten; een samenspel van compositie, kleur, vorm en lichtval.

Saskia Boelsums  Landscape 36  Courtesy Eduard Planting Gallery

Foto's: Saskia Boelsums - Landscape 36 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Natuur en seizoenen als inspiratiebron


Voor haar landschapsfotografie voelt Saskia Boelsums een sterke verbondenheid met de Hollandse traditie van landschapsschilders als Willem Maris, Paulus Potter en Jacob van Ruisdael. De natuur en de seizoenen zijn de grootste inspiratiebron.

Om een bepaalde intensiteit en beleving te realiseren, onderzoekt de kunstfotograaf kou, duisternis, mist en de dreiging van donkere onweerwolken. Daarbij zorgt de huidige klimaatverandering voor een spanningsveld.

Saskia Boelsums


Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) is opgegroeid in Iran en op Curaçao. Ze volgde een opleiding ruimtelijke en grafische vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen.

Ondanks haar bekendheid als installatiekunstenaar, heeft Saskia zich sinds 2013 volledig toegelegd op fotografie. Met veel succes. Haar autonome werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Londen, Moskou en New York.

Saskia Boelsums  Landscape 52  Courtesy Eduard Planting Gallery

Foto's: Saskia Boelsums - Landscape 36 - Courtesy Eduard Planting Gallery

Openingstijden galerie


De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

4 reacties

 1. Marijke Soeting
  Marijke Soeting schreef op dinsdag 7 augustus 2018 om 10:50  | reageer

  Saskia exposeert ook in Winkelcentrum Het Zaailand in Leeuwarden van 14 juli-2 september, tezamen met 10 andere fotografen tijdens de Internationale fotomanifestatie IN VIVO De Natuur van Natuur, samengesteld door Noorderlicht. Erg mooi om te zien.

 2. Leo Drughorn
  Leo Drughorn schreef op dinsdag 7 augustus 2018 om 12:34  | reageer

  Ik heb grote bewondering voor Saskia! Als beeldmaker is zij als geen ander in staat om van verschillende foto's een nieuwe, indrukwekkende compositie te maken.

 3. Marcel Bandel
  Marcel Bandel schreef op dinsdag 7 augustus 2018 om 15:48  | reageer

  Ook ik ben een liefhebber van haar werk. Ik zou best graag eens een kijkje in haar workflow willen hebben of wel een workshop. Ze heeft toch best hele mooie technieken want haar werk is een genot om naar te kijken

 4. Sieneke. Van der Horst
  Sieneke. Van der Horst schreef op woensdag 8 augustus 2018 om 14:22  | reageer

  Zo toevallig! Las ik gisteren het artikel over Saskia Boelsums Landscape, ben ik in Oldeberkoop bij de Open Stal expositie en loop ik door het bos en zie daar allerlei foto’s hangen. Opeens zie ik een foto van een zonsondergang en ik zei tegen mijn vriendin: die foto heb gezien in photofacts! programmaboekje gepakt en ja hoor, het was een foto van Saskia! Zo leuk!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord