Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elvira Smit

Voor als je in Londen bent: ga naar het V&A museum!

zondag 30 juni 2019, 14:41 door | 3.016x gelezen | 2 reacties

Voor wie Londen bezoekt: ga naar het Victoria & Albert Museum. Waarom? Dat som ik hieronder op. Inclusief beeldmateriaal natuurlijk.

Ga je naar Londen, dan ga - of eigenlijk móet - je naar Tate Modern. Althans, zo lijkt het wanneer ik mensen vraag om museumtips. Maar ik was al tig keer naar Tate geweest. En meestal snapte ik niks van het werk dat ik daar zag.

Dus ditmaal besloot ik anders.

Het V&A stond al op mijn shortlist omdat er twee flinke zalen zijn ingeruimd voor fotografie. Maar potverdrie, buiten die zalen is er ook een hoop boeiends te zien. Om te beginnen met het gebouw zélf:

Victoria and Albert museumDat gebouw toont 150 jaar bouwkunstgeschiedenis. Het lijkt met iedere nieuwe zaal alsof je een volstrekt ánder museum inwandelt. Modern, Victoriaans, Edwardiaans, en ga zo maar door.

Vervolgens dwaal je door talloze zalen met juwelen, schilderkunst, glas-in-loodkunst, zilver- en goudkunst en weet ik wat al niet meer. Het is idioot veel. Daarom raad ik je ook aan om te beginnen met datgene waarvoor je het museum bezoekt (in mijn geval fotografie). Anders val je al gauw ten prooi aan museummoeheid.

Over fotografie dus


Terug naar waar ik voor kwam: fotografie. In het V&A is momenteel een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van fotografie. Ik heb er al veel over gelezen (en er hier over geschreven) maar dat deerde niet.

Want al die onderwerpen uit de historie kwamen nu tot leven; het V&A heeft namelijk gewoon een hoop origineel werk in bezit. Het was dus een feest der herkenning.

Victoria and Albert museum 4


Zo zag ik de Brownie camera, waarvan de introductie wat mij betreft vergeleken kan worden met die van de smartphone (lees hier mijn artikel daarover).

Victoria and Albert museum 1


Of de originele contactvellen van de bewegingsstudies van Edward Muybridge (die overigens ook zijn vrouw vermoordde):

Victoria and Albert museum 2


Of het originele boek van Henry Fox Talbot; pencils of nature.

Victoria and Albert museum 3


Verliefd op een museum


Voor zover dat mogelijk is: ik ben verliefd geworden op dit museum. Laat de grote namen links liggen op je volgende trip naar Londen en ga hierheen. Mocht je het niks vinden, dan betaal ik je entree terug.

Ohnee, nóg een voordeel:
Dit museum is gewoon gratis toegankelijk 🙂

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elvira Smit

Over de auteur

Fotograferen is voor mij een zoektocht naar opnieuw leren kijken. En die zoektocht deel ik op mijn blog Kronkeling. Om de week schrijf ik twee artikelen. Over hoe je je blik kunt scherpen, je creativiteit kunt aanwakkeren, en over fotografen die mij inspireren. Geen technische zaken, wél over hoe je leert kijken. En dat blijkt nog een hele klus. Een mooi startpunt zijn de Kronkeltips, die vind je hier.

2 reacties

  1. Cor van Kuijk
    Cor van Kuijk schreef op dinsdag 2 juli 2019 om 15:38  | reageer

    Heb je ergens in zeeland ook niet een camera museum?? Ook heel bijzonder knipoog)

  2. Kees Harreman
    Kees Harreman schreef op dinsdag 2 juli 2019 om 18:01  | reageer

    Minox, museum in Zaamslag.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord