Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Vriendschap grijze wolf en bruine beer vastgelegd

dinsdag 10 december 2019, 18:09 door | 4.879x gelezen | 0 reacties

De Finse fotograaf Lassi Rautiainen heeft verbazingwekkende beelden geschoten van een vrouwelijke grijze wolf en een mannelijke bruine beer.

Deze onwaarschijnlijke vriendschap werd gedocumenteerd in de loop van tien dagen in 2013. Het duo werd gefotografeerd terwijl ze overal samen liepen, als een team jaagden en hun buit deelden.

Grijze wolf bruine beer vriendschap 1


Elke avond na een zware jacht deelde het paar gezellig een hert-karkasmaaltijd samen in de schemering in de wildernis. Ze hebben minstens 10 dagen samen rondgehangen.

Het is heel ongebruikelijk om een ​​beer en een wolf zo te samen te zien opschieten, vertelde de Finse fotograaf Lassi Rautiainen de Daily Mail in 2013 toen hij deze verrassende foto's maakte. Van wat ik kon vinden, is het eigenlijk de eerste keer, althans in Europa, waar zo'n vriendschap is ontwikkeld.

Grijze wolf bruine beer vriendschap 2


Niemand kan precies weten waarom of hoe de jonge wolf en beer vrienden werden, ging Lassi verder. Ik denk dat ze misschien allebei alleen waren en ze waren jong en een beetje onzeker over hoe ze alleen konden overleven ... Het is leuk om zeldzame gebeurtenissen in het wild te delen die je nooit zou verwachten.

Lassi's gok is echter van weinig waarde, want er zijn geen wetenschappelijke studies over en het is erg moeilijk om dergelijke gevallen elders waar te nemen - vooral in het wild. Het lijkt mij dat ze zich veilig voelen samen te zijn, voegt Lassi eraan toe.

Grijze wolf bruine beer vriendschap 3


Het duo komt voort uit twee behoorlijk angstaanjagende soorten. Deze mannelijke beer en vrouwelijke wolf zien elkaar echter duidelijk als vrienden, richten zich op de zachtere kant in elkaar en ze eten samen. De twee vrienden zijn zelfs samen spelend waargenomen!

De ontroerende foto's van het ongewone duo zijn gemaakt door natuurfotograaf Lassi Rautiainen, in de wildernis van Noord-Finland. De unieke foto's tonen de beer en de wolf die op hun gemak een maaltijd delen! De vriendschap lijkt op iets uit een Disney-film.

De natuur blijft ons verbazen. Terwijl wetenschappers verbijsterd zijn door de ongewone vriendschap, lijkt het paar te genieten van elkaars gezelschap.

Grijze wolf bruine beer vriendschap 4


Niemand kan precies weten waarom of hoe de jonge wolf en beer vrienden werden, zei Lassi. Ik denk dat ze misschien allebei alleen waren en ze waren jong en een beetje onzeker over hoe ze alleen konden overleven. De vrienden zagen elkaar elke avond gedurende 10 dagen achter elkaar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord