Michelle Peeters

5 Lightroom-tips om nóg sneller je foto's te verbeteren

vrijdag 24 mei 2019, 15:30 door | 4.860x gelezen | 0 reacties

Lightroom is een programma vol verborgen functies en trucs waarmee je afbeeldingen snel kunt verbeteren en je workflow veel efficiënter kunt maken als je weet hoe je ze op de juiste manier gebruikt. Deze handige video toont je 5 verborgen functies en trucs waarvan je het bestaan wellicht nog niet wist.


Deze prettige video komt van Teppo Haapoja en laat je vijf trucs zien om je afbeeldingen te verbeteren en je workflow een beetje sneller te maken in Lightroom.

Een tip die vaak wordt toegepast, is het radiale filter. Je kunt een beetje vignet toevoegen aan bijna al je afbeeldingen om de aandacht op het onderwerp te vestigen, maar het probleem als je dit wilt toepassen op het tabblad Effecten is dat het vignet altijd in het midden staat.

Aan de andere kant is het vrij zeldzaam dat een onderwerp zich precies in het midden van een opname bevindt. Door het radiale filter te gebruiken, kun je het vignet plaatsen waar je maar wilt en de grootte en intensiteit ervan ook regelen.

Het is een mooie manier om het oog van je kijker te sturen. Zorg er wel voor dat je de aanpassing verzacht zodat deze naadloos overgaat in de rest van de foto.

Bekijk de video hierboven voor meer (spring naar 3:20 om daar de start van de 'echte' tips te zien).

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.338 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord