Elja Trum

DJI combineert drone met 50 megapixel Hasselblad

dinsdag 19 juli 2016, 20:02 door | 3.677x gelezen | 0 reacties

Een tijdje terug kocht dronebouwer DJI een aandeel in camerabouwer Hasselblad. Best een opmerkelijke aankoop, maar hij heeft nu al geleidt tot een nieuw product: een drone voorzien van een 50 megapixel camera.

Het liefdeskindje van DJI en Hasselblad


De Hasselblad A5D is een camera gemaakt voor luchtfotografie en voorzien van een 50mm lens die op oneindig is vergrendeld. De camera heeft ook geen zoeker en geen bewegende onderdelen. De A5D is leverbaar met een 50 of met een 80 megapixel middenformaat sensor.

De Hasselbald camera kan niet filmen, dus hij is echt alleen geschikt voor luchtfotografie. Deze camera kan gehangen worden onder de DJI Matrice 600; een professionele drone die een belasting tot 6 kilogram aan kan.

Dit leuke setje kan al voor jou zijn voor zo'n 24.000 euro. Wellicht een beetje prijzig voor als je eens aan de slag wilt met drone-fotografie. Wellicht is het dan slim om eens te kijken naar bijvoorbeeld de DJI Phantom 3, dan ben je voor 900 euro klaar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.922 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord