Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Facebook cover maken uit meerdere foto's

vrijdag 15 augustus 2014, 19:45 door | 10.447x gelezen | 3 reacties

Het is natuurlijk leuk om op je Facebook profiel aandacht te besteden aan je foto's. Dat doe je natuurlijk door foto's in je time-line te plaatsen, maar een leuke extra methode is het gebruik van je Facebook cover om een selectie van je foto's te tonen. In deze video laten we zien hoe je met Lightroom een dergelijke cover eenvoudig kunt maken.

We gebruiken hierbij een sjabloon waar je simpelweg foto's in kunt slepen. Dit sjabloon kun je gratis downloaden van Photofacts Academy. Lightroom expert Piet Van den Eynde legt in onderstaande video uit hoe je met dit sjabloon in no-time je mooiste foto's op je Facebook cover hebt staan.


Bekijk de video bij voorkeur in HD kwaliteit en full-screen om de handelingen in Lightroom goed te kunnen volgen.

Bijna duizend leden


Vond je deze video interessant? Op Photofacts Academy kun je nog veel meer praktische en leerzame tips vinden voor het werken met Lightroom. Sterker nog; we hebben een complete basiscursus Lightroom waarbij je met 82 korte (3 tot 15 minuten per stuk) video's leert werken met dit populaire archivering- en nabewerkingsprogramma van Adobe.

Omdat Photofacts Academy inmiddels de duizend leden nadert zijn we een kortingsactie gestart! Ga naar de speciale couponcode pagina en vul de code 'opnaar1000' in om 10 euro korting te ontvangen op je jaarlidmaatschap. Je betaald dan slechts 59 euro voor een jaar lang toegang tot alle online cursussen.

Het duizendste lid (nog 15 leden te gaan op het moment van schrijven) krijgt zijn lidmaatschapsgeld voor het eerste jaar retour! Als je geluk hebt ben jij net dat duizendste lid.

Momenteel leer je op Photofacts Academy hoofdzakelijk werken met Lightroom, maar binnen het aankomende jaar wordt daar een cursus Photoshop voor Fotografen, een cursus macrofotografie en een cursus landschapsfotografie aan toegevoegd. En er staat nog veel meer in de planning..

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Jan Harm
  Jan Harm schreef op vrijdag 15 augustus 2014 om 22:44  | reageer

  Dank voor deze instructieve video, zal zodra ik iets meer tijd heb mij zeker aanmelden. Werkt goed!

 2. Teerke
  Profiel Teerke schreef op woensdag 20 augustus 2014 om 16:52  | reageer

  Bij het importeren van mtw_facebook_wall_lrtemplate krijg ik de melding,
  Fout bij het importeren van mtw_facebook_wall_lrtemplate
  Het sjabloon-bestand heeft het verkeerde type sjabloon.
  Kan iemand mij vertellen wat er fout gaat?

 3. gast schreef op woensdag 20 augustus 2014 om 21:43  | reageer

  Beste,

  Zopas sjabloon succesvol geïmporteerd. Wanneer ik mijn verzameling selecteer en overga nr de afdrukmodule en en sjabloon selecteer krijg ik onderaan mijn foto's niet te zien.
  Wat doenlijk fout, of wat vergeet ik ?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord