Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Keys: Je eigen shortcuts maken in Lightroom

zondag 14 oktober 2012, 22:22 door | 7.397x gelezen | 0 reacties

Lightroom werkt voor mijn gevoel al heel efficient en snel, dankzij de schuiven, de mogelijkheid om het histogram op te pakken en de diverse sneltoetsen die geconfigureerd zijn. Vind je dan niet genoeg, dan is er nu een tool, waarmee je nog meer shortcuts kunt aanmaken en sneller kunt werken.


Wat is het?


VSCO Keys is een tool, die aan elke toets op je toetsenbord een snelkoppeling toewijst. Ook kun je je eigen layout aanmaken. Met de Escape-toets schakel je de tool in of uit en hij werkt alleen in Lightroom, dus even switchen naar Photoshop of andere software geeft geen problemen.


De moeite waard?


Voor wie niet kan wennen aan de reguliere sneltoetsen van Lightroom, of als je deze niet logisch vindt, is het wellicht een handige tool. Het voordeel van het pakket is dat je sneltoetsen meer kunt specificeren (dus niet alleen een sneltoets om de exposure te 'plussen', maar daar ook een vaste waarde aan hangen). Zelf zie ik daar niet zo'n toegevoegde waarde in, aangezien dat toch bij elke foto iets anders zal zijn.

Prijs


VSCO is onder meer bekend van een reeks presets voor Lightroom en Photoshop om de karakteristieken van film te emuleren. Keys zelf is ook niet goedkoop: het pakket kost maar liefst 125 dollar. Voor mij vele malen te duur, voor iets waarvan ik me het nut voor mezelf in ieder geval niet zo kan inzien!

Alternatieven


Wie het wel wil proberen, kan een veertiendaagse trial-versie downloaden. Overigens zijn er ook alternatieven, bijvoorbeeld Motibodo (ook duur!) of Paddy, een (Windows only) freeware-programma dat zelfs een midicontroller (een 'analoog' mengpaneel) kan aansturen.

Bron: Fstoppers

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord