Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Lightroom Classic 8.0 en Lightroom CC 2.0

dinsdag 30 oktober 2018, 20:02 door | 4.698x gelezen | 1 reactie

Ongeveer een jaar geleden bracht Lightroom haar nieuwe Classic en Lightroom CC versies uit. En onlangs bracht Adobe de laatste update van Lightroom Classic (8.0) en Lightroom CC voor Mac / Win (2.0) uit.

Een update die net even verder gaat dan extra logaritmes om nieuwe cameramodellen te kunnen verwerken. In dit artikel een samenvatting van de wijzigingen.

Adobe blijft zich inspannen om haar applicaties up-to-date te houden met nieuwe functies, camerabesturing en bugfixes. De dagen van spetterende nieuwe versies vol met nieuwe functies om de 18 maanden zijn nu wel achter de rug.

Lightroom classic 8.0 cc 2.0


Nu was het even afwachten hoe snel Adobe met een update van Adobe Camera Raw en Lightroom zou komen om de raw-bestanden van alle nieuwe cameramodellen te kunnen verwerken. Die update is er nu, en de nieuwe Lightroom is behoorlijk onderhanden genomen.

Maskers en tethering


De mogelijkheid van tethering is nu voor Canon-camera's verbeterd, vooral op het gebied van stabiliteit en snelheid. De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones is eveneens verder doorgevoerd.

Er is nu bijvoorbeeld het nieuwe Dieptebereikmasker, dat onderscheid maakt tussen de voorgrond en achtergrond van je opnamen. Ideaal om wat meer diepte te geven aan een foto met je iPhone.

HDR, archiveren en ordenen


Er is een mogelijkheid ingebouwd om met Lightroom sneller HDR-panorama's te maken. HDR-foto's kun je nu met verschillende belichtingstijden met slechts één stap combineren tot een panorama.

En daarnaast is een AI machine learning element ingebouwd waarmee je via tagging je foto's snel terugvindt in je archief. Dankzij je tags kun je foto's snel herkennen (Adobe's Sensei is zelfs in staat mensen te herkennen) en gemakkelijk albums creëren op basis van personen of thema's.

Daarna kun je die getagde foto's gemakkelijk delen vanuit Lightroom naar Adobe Portfolio of op social mediasites.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. gast schreef op woensdag 31 oktober 2018 om 11:03  | reageer

    Is dat alles? Vind je nou echt dat “de nieuwe Lightroom behoorlijk onde handen is genomen” ? Je hebt met moeite twee alinea’s volgeschreven!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord