Elja Trum

Lightroom: info tekst over de foto weghalen

vrijdag 28 juni 2013, 23:49 door | 8.457x gelezen | 3 reacties

Wil je net lekker een foto nabewerken in Lightroom, staat er zo'n vervelende tekst met informatie over de foto dwars over je foto heen! Net op de plek waar jij wat aanpassingen wilde doen. Hoe is die daar gekomen? En belangrijker, hoe haal je die weer weg?

In grote witte letters; de bestandsnaam, het tijdstip waarop de foto genomen is en de afmetingen van het bestand. Tamelijk nutteloos en behoorlijk storend in beeld. Ik moet eerlijk toegeven, zelf heb ik hem ook wel eens in beeld gehad zonder dat ik wist hoe ik die tekst weer weg moest krijgen.

Lightroom info tekst

Gelukkig is het heel eenvoudig; gebruik de sneltoets I (van Info). Je schakelt binnen Lightroom dan door drie mogelijkheden heen. De bestandsnaam, tijdstip en afmetingen. De bestandsnaam, gebruikte instellingen en gebruikte objectief. Of helemaal geen informatie.

Met maximaal twee toetsaanslagen ben je er dus vanaf!


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. gast schreef op zaterdag 29 juni 2013 om 18:34

  In het menu --> weergave --> weergaveopties --> loepweergave kun je zelf instellen in Loepinformatie 1 en 2 wat je als informatie wilt zien.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 30 juni 2013 om 13:17

  @Gast; bedankt voor de nuttige aanvulling!

 3. roysfoto
  Profiel roysfoto schreef op dinsdag 2 juli 2013 om 18:37

  Ik heb lightroom 5, en heb behoorlijk veel lange wachttijden bij het exorteren, per foto. Wilde wel eens weten of dit normaal is..of dat mij pc het prog. niet smaakt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord