Elja Trum

Meerdere geheugenkaarten gelijktijdig importeren

woensdag 13 juni 2012, 23:24 door | 4.565x gelezen | 7 reacties

Bij PetaPixel kwam ik een video van fotograaf Dan Carr tegen waarin hij uitlegt hoe je in Lightroom meerdere geheugenkaarten gelijktijdig kunt importeren. Dit is vooral erg praktisch als je regelmatig met meerdere volgeschoten kaartjes thuis komt.

Zeker wanneer je er bij het importeren voor kiest om ook direct previews te maken kan het wel even duren voordat je computer klaar is met het verwerken van de foto's. Het is dan prettig als je na een lange dag thuis komt, je de computer aan het werk kunt zetten en zelf lekker in bed of op de bank kan duiken.


Veel professionele fotografen gebruiken momenteel Photo Mechanic om meerdere kaartjes gelijk te kopiëren, maar als het direct in Lightroom kan is dat natuurlijk wel zo gemakkelijk. Uiteraard heb je ook meerder geheugenkaart lezers nodig om dit toe te kunnen passen.

Wat Dan er niet bij verteld is dat zijn methode het beste werkt wanneer je er voor zorgt dat Lightroom pas opstart nadat je alle geheugenkaartjes in de kaartlezers gestoken hebt.


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. Dennissimeau
  Profiel Dennissimeau schreef op woensdag 13 juni 2012 om 23:44

  Met de nieuwe MacBook Pro met Retina display is het importeren denk ik helemaal snel, met die maximale schrijfsnelheid van 500MB/s!

 2. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op donderdag 14 juni 2012 om 00:13

  Ik kwam het filmpje ergens anders tegen, en inmiddels gebruik ik het ook. Tegelijkertijd van een USB en een firewire cardreader.

 3. Antonette de Groot
  Profiel  Antonette de Groot schreef op donderdag 14 juni 2012 om 08:05

  Ik was m ook al tegengekomen inderdaad, erg handig! Het was mij niet opgevallen dat je eerst de kaarten eerst in de lezer moet doen, volgens mij heb ik mijn tweede batch erin gedaan terwijl Lightroom draaide en werkte dat prima. Maar ik zal er de volgende keer eens op letten.

 4. Martijn
  Martijn schreef op vrijdag 15 juni 2012 om 13:30

  Wat ik lastig vind bij het importeren uit Lightroom is dat je, wanneer je kiest voor importeren vanaf de geheugenkaart, niet kan kiezen voor verplaatsen maar alleen voor kopieëren (wat veel langer duurt).

  Nu haal ik eerst mijn kaartjes leeg met Fotolader van OSX naar een temp map om ze vervolgens te importeren met Lightroom om ze naar de juiste map te verplaatsen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Lightroom Tips

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.320 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord