Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Peter van Veen

CHIP Foto-Video specials

maandag 30 april 2007, 19:26 door | 6.990x gelezen | 2 reacties

Velen onder ons zullen het tijdschrift CHIP Foto-Video wel kennen. Dit 8 maal per jaar verschijnende tijdschrift geeft ook zo nu een dan een special uit. Meestal heeft die dan betrekking op Photoshop. Momenteel zijn er nog 3 van die uitgaven te bestellen. Deze zijn allemaal inclusief CD. De eerste is Digitaal Filmen, die wil ik hier buiten beschouwing laten.

De tweede is Fotografie. Hierin laten ze zien welke camera voor jouw situatie het meest geschikt is, vertalen ze de beginselen van de fotografie (sluitertijd, diafragma, enz.) naar het digitale tijdperk en profiteer je in het praktische gedeelte van tips van onder meer vakfotografen. Kortom, deze special is een perfect startpunt om het beste uit je digitale camera te halen.

De derde en nieuwste special is Photoshop 2, een vervolg op de eerdere special Photoshop 1. In het tweede deel besteden ze uitgebreid aandacht aan de in versie CS3 nieuw ge´ntroduceerde functies. Maar ook als je nog met Photoshop CS2, CS of zelfs Photoshop 7 werkt, haal je met deze special het onderste uit het fotobewerkingspakket. Want het overgrote deel van de workshops is ook van toepassing voor de oudere versies van deze autoriteit op het gebied van fotobewerking.

Al met al zeer informatieve en bruikbare uitgaven. De Fotografie en Photoshop 1 uitgaven heb ik reeds in mijn bezit, en ik ga de nieuwe Photoshop 2 ook zeker halen!

Overigens zag ik in de plaatselijk boekhandel nog enkele exemplaren van de special Photoshop1 in de schappen liggen. Op de site van CHIP staat echter dat deze uitgave uitverkocht is. Wie snel is en wil zoeken kan er wellicht nog wel eentje bemachtigen!

CHIP specials

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Peter van Veen

Over de auteur

Peter is Moor Fotografie. Hij helpt mensen beter leren fotograferen zonder de automaat. Liefhebber van Table Top Strobist Fotografie. Schrijver van diverse eBooks over fotograferen. Leert mensen bij door workshops over o.a. Lightroom, Strobist, Macro, HDR en Herfst.

2 reacties

 1. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op dinsdag 1 mei 2007 om 10:55  | reageer

  Inderdaad een van de betere foto magazines, en zeker voor wat hun specials betreft!
  Nog leuke spulletjes gekocht op Koninginnedag?

 2. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op woensdag 2 mei 2007 om 12:10  | reageer

  Ik kan het maar niet laten om dit soort bladen te kopen...
  Enne, nee heb niks bijzonders gekocht, buiten een stapeltje oude F+D voor 1 euro.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Magazines

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord