Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Digifoto Pro magazine nu ook op de iPad

vrijdag 10 september 2010, 19:12 door | 5.856x gelezen | 6 reacties

Sinds gisteren is het tijdschrift Digifoto Pro niet alleen meer in de winkels te krijgen, maar ook digitaal via de Apple iPad. Na het downloaden van de Zinio tijdschriften applicatie kun je de digitale uitgaven aanschaffen. De prijs van een los nummer is met 4,25 euro net een fractie lager dan de winkelprijs. Een digitaal abonnement kan ook; 15,99 euro voor zes edities. Zo'n 38 procent goedkoper dan de papieren uitgave.

De digitale versie van Digifoto Pro verschilt op dit moment nog niet veel van zijn papieren tegenhanger. Je krijgt wel een interactieve inhoudsopgave en je kunt direct doorklikken op links. Voor mensen die reeds een abonnement hebben is er slecht nieuws; de digitale edities moeten apart aangeschaft worden. Er is geen voordeel voor bestaande lezers.

Met de applicatie van Zinio kun je overigens ook nog duizenden andere tijdschriften aanschaffen. De meeste daarvan zijn Engelstalig. Digifoto Pro is het eerste Nederlandstalige tijdschrift over fotografie dat op deze manier beschikbaar komt.

Helaas zijn Nederlandstalige tijdschriften nog niet direct in de iPad applicatie te koop; er is nog geen Nederlandse winkel beschikbaar. De Digifoto Pro moet je daarom via bovenstaande weblinks aanschaffen waarna ze automatisch in je digitale bibliotheek (de Zinio applicatie) verschijnen. Een zoekfunctie ontbreekt eveneens nog in de Zinio iPad applicatie.

Digifoto Pro op de iPad


Uiteraard heb ik het tijdschrift ook even daadwerkelijk aangeschaft en op mijn iPad bekeken. Prettig aan de applicatie is dat je het tijdschrift al kunt bekijken terwijl deze nog gedownload wordt. Je hoeft dus niet te wachten totdat het volledige bestand binnen is. Dat kan namelijk wel eventje duren.

Het magazine ziet er werkelijk gelikt uit op het prima IPS scherm van de iPad. Je schuift soepel van de ene naar de andere pagina en je kunt, indien gewenst, flink inzoomen op de pagina zodat zelfs de kleinste details zichtbaar zijn. Met een paar klikken kun je ook een overzicht van alle pagina's uit het magazine bekijken en zo snel naar het artikel gaan dat je zoekt.

Wanneer je de iPad in portretstand gebruikt zie je één bladzijde per keer en in de landschapsstand kun je gelijktijdig twee bladzijdes bekijken. Om goed te kunnen lezen moet je vervolgens wel inzoomen; de letters worden op deze manier wat klein. Wanneer de pagina vooral foto's bevat is dit echter wel goed te doen. Al met al helemaal geen onprettige manier van lezen.

Heb je geen iPad? Niet getreurd, het magazine is ook digitaal te lezen via een Windows of Mac computer. Dat is uiteraard niet zo hip, maar kan ook een leuk alternatief zijn op de papieren variant.

Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Verhulk
  Verhulk schreef op vrijdag 10 september 2010 om 23:33  | reageer

  Leuk! Gelijk gedownload. Nu lekker in bed 't tijdschrift lezen knipoog

 2. Olivier
  Olivier schreef op zaterdag 11 september 2010 om 09:40  | reageer

  Mij me kwamen er 0.89€ taksen bij (visa-Belgiëknipoog, dus duurder dan de papieren versie...

 3. Jo
  Jo schreef op dinsdag 14 september 2010 om 08:23  | reageer

  Ook getest, en gelukt. Eens gedownload moet je wel ingelogd zijn bij Zinio om het tijdschrift te kunnen lezen. Dus moet je een internet verbinding hebben. Dat is wel een groot nadeel tov de papieren versie, die je overal kan meenemen.

 4. Arno
  Profiel  Arno schreef op dinsdag 14 september 2010 om 12:02  | reageer

  Digitale versie's van magazine's zijn veel te duur. Hebben ze een keer een kans om de tijdschriftenmarkt op te peppen vragen ze weer woekerprijzen. Ze leren het nooit net als de film en muzieksector.

 5. Derk
  Profiel Derk schreef op vrijdag 17 september 2010 om 20:24  | reageer

  Laten we inderdaad hopen dat de tijdschriftensector (net als de boeken overigens...) niet dezelfde fout begaan als de muziekindustrie. Ontkennen van het medium internet heeft geen zin, mensen zijn best bereid te betalen voor goede content, maar niet als bijvoorbeeld een digitaal met rechten bescherm e-boot duurder is dan de papieren variant....

  Het lijkt mij logisch dat bestaande leden gratis, of tegen een geringe meerprijs, ook de digitale versie kunnen raadplegen, zeker als die digitale versie min of meer gelijk is aan de papieren variant...

 6. Rick van Dijk
  Profiel Rick van Dijk schreef op zaterdag 18 september 2010 om 11:19  | reageer

  Vooral het artikel over skatefotografie is erg gaaf knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Magazines

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord