Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Digitaal tijdschrift 'Photograph' van Craft & Vision

zaterdag 10 november 2012, 22:45 door | 4.518x gelezen | 4 reacties

Met enige regelmaat bespreken we hier de eBoeken van Craft & Vision. Praktische en compacte boekjes die voor 5 dollar per stuk aan te schaffen zijn. Craft & Vision komt nu met iets nieuws; een digitaal tijdschrift dat elk kwartaal uit moet komen en waarop je ook een abonnement kunt nemen.

Het digitale tijdschrift heet Photograph. De eerste uitgave bevat 132 pagina's aan informatie. Zoals we van Craft & Vision gewend zijn ziet het er allemaal gelikt uit en is het ook qua informatie prima voor elkaar.

Het tijdschrift begint met het tonen van portfolio's van een aantal fotografen. Persoonlijk vond ik daar wat veel van hetzelfde in staan en had het wel een paar pagina's minder gemogen. In de portfolio's worden drie fotografen en hun werk besproken, maar dit onderdeel neemt direct de eerste 72 pagina's in.

De rest van het magazine vond ik wel interessanter. Met artikelen over compositie, belichting, creativiteit, objectiefgebruik bij portretfotografie en meer artikelen die het lezen zeker waard zijn. In het magazine worden artikelen geplaatst van de fotografen die ook voorbij komen bij de eBooks die Craft en Vision uitgeeft.

Craft vision photograph page

Prijs


Eén uitgave van Photograph kost 8 dollar (6,29 euro). Een abonnement kun je afsluiten voor 24 dollar. Hiervoor krijg je gedurende één jaar vier uitgaven van het digitale magazine opgestuurd. Het is niet duur en zijn geld volgens mij best waard. Wel vind ik het apart dat een eBook specifiek op één onderwerp bij Craft & Vision goedkoper is (5 dollar) dan een uitgave van een magazine.

Persoonlijk vind ik een eBook meer waard dat een magazine. In een tijdschrift staan immers vaak allerlei onderwerpen waarvan je misschien de helft wel niet interessant vind. Een eBook gaat helemaal over het onderwerp dat jij bewust uitgekozen hebt.

» Photography magazine

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Mark
  Profiel  Mark schreef op zondag 11 november 2012 om 16:26  | reageer

  Ik heb het magazine nog niet gelezen, maar ben wel benieuwd. Ik ben in ieder geval grote fan van de eBooks

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 12 november 2012 om 21:09  | reageer

  De kwaliteit van de eBooks van Craft&Vision vind ik erg wisselend; sommige eBooks zijn de 5 euro/dollar meer dan waard, maar sommige anderen hadden ook niet misstaan als 4- of 8-pagina-artikel in een dergelijk tijdschrift (in plaats van een 40+ pagina's tellend ebook...). Dus wat dat betreft is het een prima zet. De combi techniek en portfoliowerk vind ik ook wel prettig, dus misschien moet ik maar eens een proefnummertje opzoeken...

 3. Harry
  Harry schreef op dinsdag 13 november 2012 om 13:12  | reageer

  Ik vind de eBooks van Craft & Vision prachtig qua vormgeving, maar ik vind het lezen op een beeldscherm vermoeiend en omslachtig. Het liefst heb ik dus een tijdschrift of boek over fotografie in mijn hand. Aan de prijs zal het niet liggen want die is zonder meer schappelijk

 4. Robert
  Robert schreef op dinsdag 13 november 2012 om 18:02  | reageer

  Harry, voor mij geldt hetzelfde. Lezen op een beeldscherm, ik kan er maar niet aan wennen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Magazines

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord