Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Fotografiemagazine Focus bestaat 100 jaar

woensdag 29 januari 2014, 22:49 door | 6.550x gelezen | 2 reacties

Fotografiemagazine Focus bestaat 100 jaar. Om dat kracht bij te zetten verschijnt morgen de 188 pagina tellende jubileumeditie: de Focus 100 met 100 eigentijdse fotografen die niet mogen worden gemist. Het toonaangevende tijdschrift is een kweekvijver voor talent.

Grootheden als Erwin Olaf en Carl de Keyzer zetten door Focus hun eerste stap naar roem. Met de Focus 100 eert het tijdschrift het verleden en viert het de toekomst. Door talent van vandaag en morgen te presenteren. Al 100 jaar is Focus hét platform voor fotografie, uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende fotografietijdschriften in de wereld.

Hoofdredacteur Remco de Graaf: "Een tijdschrift dat vandaag de dag zijn 100 jarige bestaan mag vieren, is met recht een mijlpaal of zelfs een unicum. Sinds de oprichting door Adriaan Boer in januari 1914 heeft Focus wereldoorlogen doorstaan, watersnoodrampen getrotseerd en economische crisissen overleefd. De lijst met gebeurtenissen van de afgelopen 100 jaar is even indrukwekkend als lang.

Met de Focus 100 wordt Focus nog meer een springplank voor talent binnen de fotografie. Het fotografiemagazine heeft een rijke historie op dit vlak. Groothedenals Ed van der Elsken, Henri Berssenbrugge, Bern. F. Eilers, Martien Coppens en, recenter, Erwin Olaf, Carl de Keyzer, Inez van Lamsweerde en Rineke Dijkstra zetten allemaal door Focus hun eerste stap naar roem. Met onze jubileumeditie kijken we niet terug, maar juist naar de toekomst. Omdat talenten van vandaag de grootmeesters van morgen kunnen zijn."

Focus100cover def LR.JPG

Focus is medeoprichter van EISA, de European Imaging and Sound Association. Dit samenwerkingsverband van 50 vaktijdschriften uit Europa rijkt jaarlijks de toonaangevende EISA Awards uit.

Naast de tijdschriften geeft Focus ook vele boeken uit. Met succes: Het Fotoboek van toenmalig hoofdredacteur Dick Boer ging maar liefst 300.000 keer over de toonbank. De laatste 30 jaar zijn ruim 140 titels verschenen. Waaronder de 15-delige reeks monografieën van Nederlandse fotografen. Erwin Olaf gaf hier zijn eerste boeken uit Carl de Keyzer en Willem Diepraam. Van Focus redacteuren Mich Buschman en Frans Barten zijn de handboeken over fototechniek verschenen.

De speciale jubileumeditie ligt vanaf vandaag in de winkel en telt 188 pagina's.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

2 reacties

 1. Arvid de Windt
  Profiel  Arvid de Windt schreef op donderdag 30 januari 2014 om 10:24  | reageer

  Wow 100 jaar al, een goede reden om het blad te kopen. Ik ga vanmiddag even naar de winkel.

 2. Crowdedhousenl
  Profiel Crowdedhousenl schreef op zondag 2 februari 2014 om 10:00  | reageer

  Gisteren gekocht, mooie uitvoering !

  Zoals je schrijft een Unicum dat een blad überhaupt 100 jaar bestaat, daar zijn er niet veel van.
  Daarnaast vind ik de Balans van Portfolio en techniek (in deze snel tijd van iNet) en de kwaliteit van print de laatste jaren meer dan goed !

  Gefeliciteerd Focus !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Magazines

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.049 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord