Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Tanina Petruzzello

Recensie: e-magazine Photograph

donderdag 7 februari 2013, 17:05 door | 5.630x gelezen | 4 reacties

Per vandaag ligt de tweede uitgave van het e-magazine Photograph op de digitale schappen van Craft & Vision. Dit keer aan mij de eer om hem al eerder te bekijken. Ik zal het maar meteen opbiechten. Het was mijn eerste kennismaking met een digitaal magazine over fotografie. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan verder..

Eerst even wat praktische info


Elk kwartaal komt een editie van het Engelstalige Photograph uit. Dit keer bestaat het magazine uit 122 pagina's. Je kunt hem als PDF (50 megabyte) downloaden voor 8 dollar. Kies je voor een abonnement? Dan krijg je vier nummers voor de prijs van drie. Je kunt betalen via PayPal. Zo, en dan nu waar het echt om gaat: de inhoud.

Wat staat er in?


In de eerste helft van het magazine worden drie portfolio's besproken. Van iedere fotograaf staan er twintig foto's in. Gevolgd door een kort interview. En een paar woorden over de fotograaf. Zo krijg je al snel een redelijk goed beeld van de fotograaf. Wil je meer over hem en zijn werk weten? Dan kun je heel eenvoudig direct doorlinken naar zijn persoonlijke site. Dat is in ieder geval een voordeel van een e-magazine.

De rest van het magazine wordt gevuld met artikelen over verschillende onderwerpen. Over wat meer technische zaken. Zoals de verschillende manieren waarop jouw camera de belichting kan meten. Artikelen over creativiteit en inspiratie. Over ervaringen met de Fujifilm X-PRO 1. Natuurlijk ontbreekt een artikel over beeldbewerking ook niet. En nog een aantal interessante artikelen. Kortom, voor iedereen zit er wel wat bij.

Photograph

Prettig geschreven


De artikelen vind ik op een plezierige manier geschreven. Niet te lang, niet te kort. Het leest gewoon lekker. Natuurlijk moet je wel enigszins de Engelse taal beheersen. De foto's bij de artikelen maken het verhaal duidelijk en compleet.

Voor wie is het magazine?


Het is een magazine zoals een magazine bedoeld is. Korte artikelen over veel verschillende onderwerpen. Verwacht dus niet dat op de onderwerpen echt heel diep ingegaan wordt. Ervaren fotografen zullen de inhoud van veel (technische) artikelen dan ook wel kennen. Is het de acht dollar waard? Tsja, dat moet je zelf bepalen. Vergelijk het maar met wat je aan een ander fototijdschrift zou uitgeven.

Zou ik het magazine kopen?


Ik vind het een leuk en interessant fotomagazine. Toch zou ik hem niet kopen. Waarom niet? Gewoon omdat ik vanaf een beeldscherm lezen toch minder ontspannend vind. Geef mij maar papier in handen. Lekker languit op de bank, kopje Koffie Verkeerd erbij en heerlijk lezen. En de bladzijdes echt omslaan. Dus als er een papieren versie uitgebracht zou worden? Ja, dan zou ik hem wel kopen..

Ľ Koop hier: eMagazine Photograph; tweede editie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Tanina Petruzzello

Over de auteur

Tanina woont in Deventer en heeft als grootste hobby en passie fotograferen. Haar motto bij het fotograferen: 'Kijken met je ogen, klikken met je hart'. Kijk voor meer foto's en blogjes op taninafotografie.nl.

4 reacties

 1. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op donderdag 7 februari 2013 om 18:07  | reageer

  Goede review en conclusie. Ben het denk ik wel met je eens, hoewel van een beeldscherm lezen ook wel subjectief is. Wat betreft diepgang heb je ook gelijk, Craft&Vision gaat nooit extreem diep in op onderwerpen, ze geven je gewoon wat uitgangspunten.

 2. Rita Lynn
  Rita Lynn schreef op vrijdag 8 februari 2013 om 00:13  | reageer

  Ik geef juist de voorkeur aan digitaal. Je bereikt een ruimer publiek omdat je niet gebonden bent aan grenzen. Je mening hierover vind ik old fashioned. Ik heb de overgang van analoog naar digitaal meegemaakt in de fotografie. Ik fotografeer al vanaf 1992 digitaal en ben een groot voorstander van digitaal geweest (met bepaalde uitzonderingen wanneer het over 6x6 of 4x5 inch gaat) De motivaties om niet mee te gaan in digitaal in de strijd die ik had met concollega's in de vorige eeuw lees ik weer terug in je veel te korte recensie. Erg jammer. Het ligt beslist niet aan het blad want dat bied voldoende voor het beoogde publiek.

 3. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op vrijdag 8 februari 2013 om 07:58  | reageer

  Rita ik denk dat de schrijver meer bedoelt dat het gewoon minder fijn is om te lezen van een beeldscherm. Als je een blad/boek in handen hebt wordt lezen meer een fysieke bezigheid dan wanneer je achter het scherm zit, ik kan me dus goed voorstellen dat je daar de voorkeur aan geeft. Old-fashioned vind ik dat niet echt, zeker omdat je tegenwoordig al lang genoeg achter de computer zit zonder dat je daar ook nog eens een boek/tijdschrift op gaat lezen. Mij is het overigens om het even.

 4. Tanina
  Profiel  Tanina schreef op vrijdag 8 februari 2013 om 09:08  | reageer

  Rita, Bram beschrijft inderdaad goed wat ik bedoel. Jouw opmerking over het bereiken van een groter publiek begrijp ik. Maar dat is bekeken vanuit de verzender. Ik schrijf vanuit de ontvanger, de lezer. Trouwens, ik vind het ook een beetje kort door de bocht dat je direct de conclusie trekt dat ik niet mee ga in het digitale tijdperk. Alleen omdat ik aangeef dat ik persoonlijk de voorkeur geef aan lezen vanaf papier?

  Je schrijft dat je de recensie te kort vindt. Kun je aangeven wat je mist? Waar zou je meer over willen lezen in een recensie?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Magazines

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.036 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord