Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Vernieuwd Fotografie Magazine

zaterdag 14 juli 2012, 22:09 door | 13.039x gelezen | 4 reacties

Het magazine 'Fotografie' is vernieuwd. Sinds afgelopen maand is de eerste editie van de nieuwe stijl van het magazine verkrijgbaar. Het blad is iets groter geworden qua afmeting, gedrukt op dik zijdeglans papier en heeft een matte cover. In inhoud wordt vanaf nu gebaseerd op drie pijlers.

Fotografie magazine


Deze pijlers zijn:
 • De mens wil zichzelf overstijgen. Zelfontplooiing bereik je onder andere door ervaringen en delen van kennis.
 • De nieuwsgierigheid van de mens blijft getriggererd door de kleinste dingen in het leven en kan leiden tot de meest fascinerende beelden
 • In het gemeenschappelijke goed 'the cloud' streeft het individu naar het samen ondernemen.
Fotografie zegt op zoek te gaan naar het verhaal achter de foto. Naast het nieuwe magazine komt er ook een nieuwe website. Momenteel is deze echter nog in ontwikkeling. In onderstaande video wordt het blad kort geïntroduceerd.


Fotografie magazine komt elke twee maanden uit. Een los nummer kost 5,50 euro. Zelf heb ik het nieuwe magazine nog niet bekeken trouwens, maar als iemand het al bekeken heeft hoor ik graag jouw indruk over de nieuwe opzet!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Jack Veraart
  Jack Veraart schreef op zondag 15 juli 2012 om 12:24  | reageer

  Tja, ik mis nog steeds het kwaliteitsblad 'FOTO' wat een aantal jaren geleden is gestopt. Mooi gedrukte kwaliteitsfotografie moet concureren met het nieuwe medium. Hopelijk is het een mooie aanvulling op het bestaande aanbod.

 2. Ron
  Ron schreef op zondag 15 juli 2012 om 23:41  | reageer

  Al eens bij een goed gesorteerde AKO of Bruna geweest? Er zijn nog nooit zo veel fotobladen geweest als vandaag de dag. Zeker ook kwaliteitsbladen. Bijv: GUP, FOAM Magazine, SHUTR, PF en toch ook wel het al oude, maar een paar jaar geleden vernieuwde FOCUS. En dan natuurlijk nog de engels/Amerikaanse bladen, de Duitse .... te veel eigenlijk.

 3. PSPHOTO
  Profiel  PSPHOTO schreef op maandag 16 juli 2012 om 10:30  | reageer

  Er zijn inderdaad bij de betere boek- en tijdschriftwinkels veel tijdschriften met fotografie als onderwerp te vinden. Een tijdlang ben ik ook op een aantal geabboneerd geweest. Wat ik echter in bijna alle Nederlandse tijdschriften mis is diepgang (even de besprekingen van apparatuur buiten beschouwing gelaten). Wanneer je al langer bezig bent met fotografie (zoals ik) en je begint dan aan een artikel is het afgelopen wanneer je bij het punt komt waar het interessant begint te worden.

 4. ingrid-1950
  Profiel ingrid-1950 schreef op dinsdag 17 juli 2012 om 17:42  | reageer

  Vooralsnog is mijn favoriete tijdschrift het engelstalige FOTO PLUS. Specifiek gericht op de Canon gebruikers, maar sinds kort is er ook een versie voor de (ik dacht) de Nikon aanhanger. Een blad dat verder gaat waar de anderen ophouden. Ik lees het van A tot Z en ik wou dat het ook in het Nederlands te kopop was, al is mijn engels gelukkig goed genoeg om alles wel te verstaan, het leest nu eenmaal makkelijker weg in je moerstaal.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Magazines

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord