Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Aäron Nasarany

5 social media tips om een band op te bouwen met jouw volgers

woensdag 8 februari 2017, 22:44 door | 5.342x gelezen | 0 reacties

Als fotograaf kan het een uitgelezen kans zijn om jouw foto's online te delen. Voor hobby- en professioneel fotografen kan het zelfs een mogelijkheid bieden om daaruit opdrachten binnen te halen en een band op te bouwen met jouw volgers. Maar waar moet je dan op letten?

Professioneel portretfotograaf Joe Edelman heeft voor ons een tweedelige serie waar hij vertelt hoe je social media kunt gebruiken om een dialoog te starten met potentiële klanten en welke social media platformen je het beste kunt gebruiken om jouw doel te behalen.


1. Wees sociaal


In de online wereld is het toegankelijk om jezelf te promoten. Hierdoor kan het zelfs voorkomen dat je door enthousiasme alleen maar eenzijdige informatie aan het versturen bent.

Eenzijdige communicatie is frustrerend zowel in de online als offline wereld. Zorg er daarom voor dat het niet schreeuwerig over komt, maar vriendelijk, betrokken en vooral open.

2. Reageer op reacties


Niet meer reageren op een reactie is makkelijker dan iemand in het echt te negeren. Probeer te reageren op de reacties die binnenkomen. Hierdoor creëer je een band met je volgers. Let er wel op dat je respectvol reageert.

3. Bouw relaties


Door gebruik te maken van social media platformen krijg je de mogelijkheid om een relatie op te bouwen met jouw volgers. Een relatie opbouwen kun je bijvoorbeeld doen door te interacteren met je publiek op een vriendelijke manier. Volgers waarderen een goed gesprek zowel online als offline.

4. Upload alleen jouw beste foto's


Upload alleen jouw beste foto's waar je volledig achter staat. Kies bijvoorbeeld de beste vijf foto's die een beknopte samenvatting geven van de desbetreffende dag.

Fotocollage uploaden


5. Plaats ook de bijbehorende achtergrondinformatie


Op Photofacts worden er niet alleen foto's gepubliceerd, maar ook de bijbehorende achtergrondinformatie over hoe de foto is gemaakt zoals de foto hieronder. Startende fotografen zijn namelijk altijd benieuwd hoe je de foto hebt gemaakt of de verhaal achter de foto. Sharing is caring!

Albergpass landschapsfoto

1/160s f/7.1 ISO 100 @ 100mm

De tweede serie kun je hieronder bekijken. Daar vertelt Edelman welke social media platformen geschikt zijn om jouw opgestelde doelen te behalen.


Conclusie


De kracht van social media is groot. Binnen enkele seconden wordt er content gedeeld waardoor je binnen een mum van tijd op de hoogte bent van de laatste nieuws, trends en ontwikkelingen.

Om als fotograaf een band op te bouwen met je volgers en wellicht potentiële klanten is het dus belangrijk om de vijf tips hierboven goed in het achterhoofd te houden. Houd het vriendelijk en behandel elkaar zoals je behandeld wilt worden.

Joe Edelman kun je ook volgen via Facebook, Instagram en YouTube.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Aäron Nasarany

Over de auteur

Schiet volop videocontent voor Emrico Productions, Photofacts Academy en maakt ondertussen nog kleurrijke foto's voor op zijn Facebook en Instagram pagina.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Marketing

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord