Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Nederlands Kampioenschap Camerawerpen

zaterdag 28 juli 2007, 10:20 door | 6.024x gelezen | 5 reacties

OlympusOlympus Nederland organiseert op zondag 19 augustus aanstaande het eerste Nederlands Kampioenschap Camerawerpen. Het evenement vind plaats tijdens het vier dagen durende (gratis) concert festival MeerLive in Hoofddorp. Deelnemers aan dit NK maken kans op een wisseltrofee en natuurlijk op een nieuwe digitale camera van Olympus.

Deze marketingcampagne van Olympus waarin de wegwerpmaatschappij toch wel letterlijk een hoogtepunt bereikt is volgens de fabrikant mogelijk omdat onderzoek heeft aangetoond dat Nederland voorop loopt waar het de aanschaf van digitale camera's betreft. Het aantal huishoudens in Nederland dat beschikt over een digitale camera is volgens Olympus vele malen groter dan in de ons omringende landen. Toch blijken veel mensen hun camera weinig te gebruiken omdat ze niet tevreden zijn over de beeldkwaliteit, de resolutie of de zoommogelijkheden.

Een nieuwe camera zou in zo'n geval uitkomst bieden, te meer omdat de hedendaagse modellen een veel betere functionaliteit bieden dan hun voorgangers van een aantal jaar geleden. Maar de aanschaf van een nieuwe camera wordt vaak uitgesteld tot het moment waarop de oude echt niet meer functioneert. Het Nederlands Kampioenschap Camerawerpen biedt hiervoor uitkomst.

Iedereen die in het bezit is van een fotocamera kan deelnemen aan de wedstrijd. De deelnemer die zijn camera het verst weg gooit wint een gloednieuwe Olympus camera. Ook voor de tweede en derde plaats ligt er een nieuwe camera klaar. Daarnaast ontvangen alle deelnemers aan het kampioenschap een voucher waarmee ze 10% korting krijgen op de aanschaf van een nieuwe Olympus camera. Hierdoor werkt het camerawerpen eigenlijk als een inruilaktie, iedereen die zijn / haar eigen oude camera inlevert (zo ver mogelijk weggooit) krijgt 10% korting op de aankoop van een nieuwe Olympus camera, echter met dit verschil dat je hier kans maakt op een gratis camera.

Het NK Camerawerpen vindt plaats op zondag 19 augustus a.s. van 10:00 tot 12:00 u in Hoofddorp tijdens de laatste dag van MeerLive. Wie deel wil nemen, kan zich met camera en inschrijfformulier melden bij de wedstrijdleiding. Alle camera's zijn toegestaan, met uitzondering van de zogenaamde wegwerpcamera's... Het evenement zal worden gepresenteerd door niemand minder dan Tom Coronel.

Bron: DSLR.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Marjan Trum
  Marjan Trum schreef op zondag 29 juli 2007 om 01:17  | reageer

  Ik heb nog een oude Olympus digitale camera die ik bijna niet meer gebruik omdat de (oplaadbare) batterijen elke keer snel leeg zijn. Dus Elja, als je nog zin hebt? De datum is alleen wat ongunstig.( denk aan onze verjaardagen)

 2. Nikonlover
  Nikonlover schreef op zondag 29 juli 2007 om 21:47  | reageer

  Elja, het schijnt dat jij al met je Canon had geoefend in Venlo, geloof ik vrolijk

 3. Eric
  Eric schreef op maandag 30 juli 2007 om 21:29  | reageer

  Ik heb ook nog een Canon A100 liggen waarvan het batterijklepje niet meer dichtgaat. Hij is best aerodynamisch, dus ik ben kanshebber. Wie gaat erheen?

 4. Willy
  Willy schreef op maandag 30 juli 2007 om 22:33  | reageer

  Ik heb begrepen dat aan de andere kant van het werpveld wat "handige jongens" gereed zullen staan om de camera's op te vangen en weer via internet te verkopen. Pas na 19-8 dus op voor advertenties met tweedehands camera's met slechts weinig meters.... dat kon wel eens letterlijker bedoeld zijn dan je zelf dacht. vrolijk

 5. Eduard
  Eduard schreef op donderdag 2 augustus 2007 om 12:11  | reageer

  Wel lachen! Geen idee wat Topm coronel daar doet, maar dit wil ik voor geen goud missen!
  Ik ga daar bij zijn!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Marketing

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord