Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Zwitsers dorpje verbiedt fotografie

dinsdag 13 juni 2017, 16:32 door | 7.409x gelezen | 2 reacties

De bewoners van het charmante, alpiene dorp BergŁn, Zwitserland hebben een vergadering gehouden en hebben een nieuwe wet ingevoerd.

Elke toerist die een foto heeft gemaakt, zou een boete van vijf Zwitserse Frank opgelegd krijgen (4,60 euro). De redenering achter de wet was bezorgdheid over anderen op sociale media.

Fotografieverbod bergun 2

Bezoekers van een dorp in het kanton GraubŁnden zullen voortaan geen vakantiefoto's meer kunnen maken nadat de lokale autoriteiten hen een fotografieverbod hebben opgelegd, waarbij wordt gezegd dat men een "symbolische" vijf-frankboete zal opleggen aan iedereen die de wet overtreedt.

De gemeente BergŁn / Bravuogn, vlakbij St Moritz, heeft tijdens de gemeentelijke vergadering gestemd om de nieuwe wet in te voeren.

Waarom? Omdat de bewoners van BergŁn / Bravuogn denken dat hun dorp dusdanig mooi is dat als mensen er foto's van aanschouwen op sociale media, ze zich enorm ellendig gaan voelen omdat ze er niet lijfelijk aanwezig zijn.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mooie vakantiefoto's op sociale media de kijker ongelukkig maken omdat ze er niet zelf kunnen zijn, zei het toeristenkantoor in een verklaring.

BergŁn / Bravuogn heeft een bijzonder pittoresk landschap te bieden, waardoor het risico's ontstaat dat mensen zich hierdoor bijzonder ongelukkig gaan voelen.

BergŁn / Bravuogn is prachtig. We willen geen mensen buiten de gemeenschap ongelukkig maken door sociale media-foto's van ons pittoreske landschap te delen en we nodigen u hartelijk uit om BergŁn te bezoeken om het zelf te ervaren
, zei burgemeester Peter Nicolay.

Kaart bergun zwitserland


Ik ben erg blij dat de inwoners van BergŁn het geluk van alle mensen in hun hart dragen. Dat maakt me erg trots, voegde hij eraan toe.

Boetes van vijf Zwitserse Frank zullen worden afgegeven aan iedereen die het fotografieverbod overtreedt. Met de opbrengsten hiervan zal het landschap worden beschermd, aldus de verklaring.

Het toeristenbureau heeft al foto's van het dorp van zijn eigen Facebook- en Twitter-accounts afgehaald en is tevens van plan om ze ook van haar website te verwijderen.

De beslissing is echter niet bij iedereen goed gevallen. Veel mensen bekritiseren het verbod op BergŁn's Facebook-pagina.

Fotografieverbod bergun

Als dit waar is, dan is het (a), de ergste grap die ik ooit heb gehoord, en (b) voor mij een reden om BergŁn nooit te bezoeken, zei iemand.

Anderen vergeleken het dorp naar Noord-Korea, terwijl iemand anders zei dat het dorp zich zou moeten schamen over haar "walgelijk" gedrag. Hij voegde eraan toe:Ik kan het dorp nog niet bezoeken!

Anderen vonden het grappig, namen het op als een grap of een marketinginitiatief, maar vroegen zich af of dit nu wel de juiste manier was om toeristen aan te trekken of dat het gewoon slechte PR was.

Het reisbureau zei zich bewust te zijn van de negatieve commentaren op haar Facebook-pagina en dat het zeker niet iedereen zou aanspreken. Maar dat ze toch hadden gekozen voor de 'harde aanpak' om het dorp te promoten.

Marc-Andrea Barandun, vertelde dat het verbod een marketingactie is. De wet is echt en ze hebben er echt voor gestemd maar de achtergrond is natuurlijk dat iedereen nu over BergŁn gaat praten. De boetes zullen hoogstwaarschijnlijk niet eens uitgedeeld worden. Hij verwacht niet dat hierdoor BergŁn juist in een negatief daglicht komt te staan.


Het reisbureau heeft nog meer plannen in de schappen staan die later zullen worden onthuld. In ieder geval zal iedereen binnenkort weten wat het idee achter deze stunt was. Een verrassing!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. Lauran
    Profiel Lauran schreef op zondag 25 juni 2017 om 07:12  | reageer

    De Zwitsers weten als geen ander hoe ze het toerisme moeten bevorderen. Misschien ben ik bevooroordeeld maar het blijft toch je vaderland. (Geboren in Altdorf. kanton Uri)

  2. Michelle Peeters
    Profiel Michelle Peeters schreef op zondag 25 juni 2017 om 16:04  | reageer

    Ik weet eigenlijk niet of het gewerkt heeft, maar een ludieke stunt was het zeker!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Marketing

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord