Michelle Peeters

Beeldverhaal Humberto Tan over 'Rewilding Europe'

zaterdag 25 november 2017, 23:32 door | 4.810x gelezen | 11 reacties

Op zondag 26 november om 22:30 uur wordt op National Geographic het programma Door Het Oog met Humberto Tan uitgezonden. Hierin wordt Humberto gevolgd door camera's tijdens zijn reizen naar natuurprojecten van Rewilding Europe.

Met zijn fotocamera in de hand bezocht Humberto Tan in KroatiŽ het uitgestrekte Velebit gebergte. Hij maakte prachtige natuurfoto's van beren, lynxen en wolven in ťťn van de belangrijkste natuurgebieden van de Balkan.

In ItaliŽ bezocht Tan het Abruzzo Nationaal Park waar hij op pad ging met National Geographic fotograaf Bruno D'Amicis.

Door het oog - Humberto Tan


Beeldverhaal


Het mag wel een stuk(je) wilder in Europa, vindt de organisatie Rewilding Europe. Humberto Tan, presentator ťn winnaar van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje, ging naar ItaliŽ en KroatiŽ om te kijken wat al is bereikt in twee van de tien natuurprojecten van Rewilding Europe.

Hij nam zijn Canon EOS 6D Mark II spiegelreflexcamera mee om in foto's het verhaal van de wilde natuur en het herstel ervan in Europa te vertellen. Een cameraploeg van National Geographic volgde Humberto voor het programma Door Het Oog.

Beren en wolven


Omdat de helft van Europa's biodiversiteit is verbonden door open landschap ondersteunt de organisatie de comeback van wilde grazers op dit open landschap, zoals de bizon, gems, wilde paard, rode hert en de oeros. Hierdoor hebben ook roofdieren een bestaansrecht.

Het bezoek van Humberto aan de Centraal Apennijnen in ItaliŽ en Velebit in KroatiŽ, waar onder meer beren en wolven hun leefgebied hebben, is gevolgd door de camera's van National Geographic. De beelden zijn te zien in een documentaire op National Geographic op zondag 26 november om 22.30 uur.

Actie bij CameraNU.nl


CameraNU.nl heeft vanwege het fotoverhaal van Humberto Tan en de uitzending van National Geographic meerdere producten geselecteerd waarbij je bij de aanschaf een korting, waardebon of gratis workshop krijgt.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

11 reacties

 1. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 28 november 2017 om 12:20

  Leuk om te kijken, dat hij kan beschikken over vakmensen om hem heen, top apparatuur, Jeeps, bos en of parkwachters die overal mogen komen en weten waar de dieren zitten, kleding, voeding enz.. is een gegeven waar de amateur zelf niets mee kan. Dus de bekende Nederlander is alleen een verlengstuk van de maker voor de kijkcijfers!

 2. Jeffrey
  Jeffrey schreef op dinsdag 28 november 2017 om 12:22

  Apart, in het verhaal over de 6d mk2 praten en dan een foto met Humberto die een 5d mk3 draagt.

 3. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 28 november 2017 om 12:26

  @Geer: ik heb er toch een paar leuke tips voor foto-locaties en zelfs een campingadres aan overgehouden!
  @Jeffrey: ja, dat viel me inderdaad ook op. Foutje?..

 4. geerjanssen
  Profiel  geerjanssen schreef op dinsdag 28 november 2017 om 12:42

  @Michelle: oke, toppie, ben benieuwd naar je foto's zonder alle hulp van de profs.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.138 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord