Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Canon Nederland Facebook vanavond live!

donderdag 16 november 2017, 18:36 door | 4.158x gelezen | 3 reacties

Om 19:30 uur vanavond zal Canon Nederland starten met een Facebook Live sessie waarin Bart Heemskerk (concertfotograaf) en Debra Barraud (van het account Humans of Amsterdam) het tegen elkaar gaan opnemen onder leiding van Frits van Eldik (autosportfotograaf).

Canon fb live event


In deze fotografie 'battle' zullen zij in Omnisport Apeldoorn met de EOS 6D Mark II drie opdrachten krijgen waar zij steeds tien minuten de tijd voor krijgen.

Na afloop van het event zal er een Live Q&A zijn om vragen te beantwoorden van de kijkers. Ook zal er rondom de livestream een 6D Mark II worden weggegeven.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je je abonneren op live notificaties. Op de eventpagina kun je aangeven dat je gaat kijken en zo op de hoogte blijven over meer informatie over het event.

Wat is Facebook live?


Live stream of live streaming is het live filmen van een gebeurtenis op Facebook. Je kunt je vrienden, volgers of fans direct laten meegenieten of mee laten kijken in een moment dat jij filmt.

Vanaf Canon's bedrijfspagina is de uitzending openbaar en kan iedereen dus meekijken!

Programma


Bart Heemskerk (concertfotograaf) en Debra Barraud (Humans of Amsterdam) gaan de strijd met elkaar aan. Onder toezicht van Frits van Eldik challengen ze de 6D Mark II én elkaar tijdens Canon's eerste Facebook Live uitzending.

Dit doen zij in de volgende drie rondes:

Opdracht 1: Actie/Sport
Opdracht 2: Portret
Opdracht 3: Documentaire

Na de challenge is er nog een Live Q&A om vragen over deze full-frame camera te beantwoorden. Deze vragen zijn afkomstig van de kijkers van de stream.

Tijden


• Start Livestream: 19:30 uur
• Einde Livestream: 20:15 uur
• Start Live Q&A: 20:30 uur
• Einde Q&A: 21:00 uur

Frits van Eldik - host


Frits van Eldik, geboren als zoon van een garagehouder en groeide op omringd door auto's. Als hobby had zijn vader fotografie en dat was voor hem een gouden combinatie.

Hij werkte onder andere voor een gespecialiseerd automotive bureau in Nederland en besloot na zeven jaar om het 'alleen te doen'.

Zijn eerste Formule 1 Grand Prix schoot hij in 1989. In de afgelopen jaren heeft Frits verschillende soorten motorsporten geschoten, zoals de Formule 1, de 24 Uur Le Mans, MotoGP en "al het andere dat snel beweegt".

Tijdens de livestream zal hij deelnemers Debra en Bart van zijn scherpe commentaar voorzien.

Frits van Eldik


Bart Heemskerk


Deelnemer Bart Heemskerk reist mee met artiesten als Kensington, Armin van Buuren en The Rolling Stones. Ieder optreden die hij door zijn lens bekijkt laat hij er indrukwekkend uitzien.

Daarnaast is hij actief als Canon Influencer om zijn kennis en ervaringen als muziekfotograaf met een breed publiek te delen.

Bart van Heemskerk


Debra Barraud


Een van de deelnemers tijdens Facebook Live is Debra Barraud! Op Humans of Amsterdam deelt Debra Barraud de verhalen van Amsterdammers.

Ze fotografeert en interviewt hen zelf, en dat levert altijd iets op: van ontroerende tot inspirerende en grappige verhalen. We zijn allemaal verschillend, en dat moeten we omarmen.

Debra Barraud


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

 1. Eduard
  Eduard schreef op dinsdag 21 november 2017 om 14:02  | reageer

  Ik ontvang de email 21 november en dan zijn veel berichten zoals ook deze reeds verlopen. jammer. vriendelijke groet Eduard

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 21 november 2017 om 14:04  | reageer

  Als je de Facebook Live uitzending gemist hebt (ik ook) kun je hem nog terugkijken op: deze link

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 21 november 2017 om 22:04  | reageer

  @Eduard; we sturen onze wekelijkse nieuwsbrief standaard op dinsdag. Als wij pas op het laatste moment een leuk nieuwtje door krijgen (zoals deze pas een paar uur voor de Facebook live uitzending) dan kun je het inderdaad wel eens missen. We doen ons best dat te voorkomen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord