Iris van Liempt

College Tour met Anton Corbijn

zaterdag 26 september 2015, 22:47 door | 3.851x gelezen | 0 reacties

Anton Corbijn. De man die U2 voor de camera had. The Rolling Stones, Coldplay, Nelson Mandela. Allemaal hebben ze voor zijn camera gestaan. Maar wie is nou eigenlijk Anton Corbijn? Gisteren was hij in College Tour en lichtte een tipje van de sluier op.

Wat ik het meest opvallend vond aan de uitzending met Anton Corbijn, was dat hij zei zichzelf nog steeds geen goede fotograaf te vinden. Hij fotografeert 'simpel'. Maar het werkt als een tierelier. Corbijn fotografeert analoog in plaats van digitaal en zegt dat technische perfectie 'niet zo belangrijk' is. Een verfrissende kijk op fotografie in een tijdperk waarin de techniek juist steeds verder vooruit gaat.

Dit standpunt brengt me meteen bij Corbijn's advies:


Ik vond de uitzending aandoenlijk. Corbijn is ontzettend bescheiden, op het onzekere af, en dat maakt hem vertederend om te zien.

Overigens wordt in de uitzending ook Corbijn's nieuwe carrièrepad besproken: momenteel regisseert hij films. Zo komt binnenkort zijn nieuwe film 'Life' uit.

De uitzending terugkijken kan hier.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Iris van Liempt

Over de auteur

Iris fotografeert sinds 2012 en heeft daar een passie in gevonden. Ze volgt daarom een online opleiding aan het New York Institute of Photography. Daarnaast studeert ze psychologie aan de universiteit en houdt ze ontzettend van taal en schrijven.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.595 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord