Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Iris Janssen

Documentaire over James Nachtwey zondag op TV

vrijdag 23 januari 2015, 20:36 door | 4.675x gelezen | 3 reacties

Zondag avond om 21:00 uur word op NPO Doc de documentaire War Photographer uitgezonden. Dit is een documentaire over de Amerikaanse oorlogsfotograaf James Nachtwey. James Nachtwey is gevolgd door regisseur Christian Frei. Zo kijken we mee met het werk van één van de meest belangrijkste fotografen van dit moment.

In deze documentaire zie je dat hij toegewijd is aan zijn werk, een verlegen man die niet past binnen de oorlogsveteranen.


Beelden van de oorlog in Vietnam en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging waren de reden waarom James Nachtwey is gaan fotograferen. In 1976 begon hij te werken als fotograaf in New Mexico bij een krant. In 1980 verhuisde hij naar New York om een carrière te beginnen als freelance tijdschrift fotograaf.

Zijn eerste buitenlandse opdracht was om de civiele strijd in Noord-Ierland in 1981 te fotograferen tijdens de IRA hongerstaking. Sindsdien heeft James Nachtwey zich gewijd aan het documenteren van oorlogen, conflicten en kritische maatschappelijke vraagstukken.

In War Photograper kijk je mee met hoe het daar aan toe gaat. Deze documentaire heeft in 2003 een Peabody Award gewonnen en was genomineerd voor de Academy Award van 2002 en een Emmy Award in 2004.

De documentaire wordt zondag 25 januari om 21:00 uitgezonden op NPO Doc. Ik ga hem in iedere geval wel kijken! En jullie?

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

3 reacties

 1. Hanneke
  Hanneke schreef op zaterdag 24 januari 2015 om 11:47

  Ja, ik ga ook kijken!

 2. Kathleen
  Kathleen schreef op zondag 25 januari 2015 om 10:32

  Op welke NPO-zender is dit? En is het vandaag? Ik vind er niks over terug in mijn Tv-gids... :-(

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 25 januari 2015 om 14:12

  @Kathleen; sorry voor de onduidelijkheid. Dit programma is te zien op NPO Doc. Een speciaal NPO kanaal dat niet iedereen op zijn TV heeft.

  Je kunt het echter ook live online kijken op npodoc.nl.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord