Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

Documentaire over James Nachtwey zondag op TV

vrijdag 23 januari 2015, 20:36 door | 5.100x gelezen | 3 reacties

Zondag avond om 21:00 uur word op NPO Doc de documentaire War Photographer uitgezonden. Dit is een documentaire over de Amerikaanse oorlogsfotograaf James Nachtwey. James Nachtwey is gevolgd door regisseur Christian Frei. Zo kijken we mee met het werk van één van de meest belangrijkste fotografen van dit moment.

In deze documentaire zie je dat hij toegewijd is aan zijn werk, een verlegen man die niet past binnen de oorlogsveteranen.


Beelden van de oorlog in Vietnam en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging waren de reden waarom James Nachtwey is gaan fotograferen. In 1976 begon hij te werken als fotograaf in New Mexico bij een krant. In 1980 verhuisde hij naar New York om een carrière te beginnen als freelance tijdschrift fotograaf.

Zijn eerste buitenlandse opdracht was om de civiele strijd in Noord-Ierland in 1981 te fotograferen tijdens de IRA hongerstaking. Sindsdien heeft James Nachtwey zich gewijd aan het documenteren van oorlogen, conflicten en kritische maatschappelijke vraagstukken.

In War Photograper kijk je mee met hoe het daar aan toe gaat. Deze documentaire heeft in 2003 een Peabody Award gewonnen en was genomineerd voor de Academy Award van 2002 en een Emmy Award in 2004.

De documentaire wordt zondag 25 januari om 21:00 uitgezonden op NPO Doc. Ik ga hem in iedere geval wel kijken! En jullie?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

3 reacties

 1. Hanneke
  Hanneke schreef op zaterdag 24 januari 2015 om 11:47  | reageer

  Ja, ik ga ook kijken!

 2. Kathleen
  Kathleen schreef op zondag 25 januari 2015 om 10:32  | reageer

  Op welke NPO-zender is dit? En is het vandaag? Ik vind er niks over terug in mijn Tv-gids... :-(

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 25 januari 2015 om 14:12  | reageer

  @Kathleen; sorry voor de onduidelijkheid. Dit programma is te zien op NPO Doc. Een speciaal NPO kanaal dat niet iedereen op zijn TV heeft.

  Je kunt het echter ook live online kijken op npodoc.nl.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord