Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Documentaire 'A photographic memory' in de maak

zaterdag 6 juli 2013, 23:39 door | 5.689x gelezen | 0 reacties

De Britse fotografe Rachel Seed werkt momenteel aan een documentaire over haar moeder, die overleed toen Rachel Seed nog erg jong was. Hoewel ze haar moeder nooit echt gekend heeft, deelt ze wel haar passie voor fotografie met haar.

Wat de film 'A photographic memory' erg bijzonder maakt, zijn de interviews die moeder Sheila Turner-Seed in de jaren '70 afnam met wereldberoemde fotografen, zoals Henri Cartier-Bresson en W. Eugene Smith. Moeder Sheila werkte als journaliste/fotografe in de jaren zeventig, tot ze plotseling overleed in 1979, toen Rachel 18 maanden oud was.

"Toen ik die interviewbanden een aantal jaren geleden terugvond, hoorde ik voor het eerst de stem van mijn moeder", vertelt Rachel. Rachel Seed stapte in de voetsporen van haar moeder en bezocht een aantal van de fotografen met wie haar moeder sprak, of hun nabestaanden.

Letter cartier bresson

Een brief van Henri Cartier-Bresson aan Sheila Turner-Seed, na haar interview met de fotograaf (bron).

Nooit eerder gepubliceerd


Het resultaat is een postume samenwerking tussen moeder en dochter met een aantal nooit eerder gepubliceerde interviews uit de jaren zeventig. Een Kickstarter-project om geld op te halen om de film te kunnen afmaken heeft deze week zijn doel ($25.000) gehaald, dus de film zal er op den duur zeker wel komen.

Het uitgeschreven interview van Sheila Turner-Seed met Cartier-Bresson is inmiddels al gepubliceerd door de NY Times en op het weblog van die krant te lezen. Een trailer van de film en de oproep van Rachel Seed zie je hier:


Bron: Kickstarter

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord