De Sportfotobijbel naar de drukker! Actie: 100+ fotografiecurssusen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Elja Trum

Film over fotografe Irina Ionesco in de bioscoop

donderdag 29 december 2011, 23:57 door | 6.160x gelezen | 35 reacties

Vanaf 12 januari draait de film I'm not a f**king Princess in de Nederlandse bioscopen, een film die de grenzen van de fotografie en kunst op zoekt. Regisseuse Eva Ionesco baseerde het scenario op ervaringen uit haar eigen leven en de relatie met haar moeder, de beroemde kunstfotografe Irina Ionesco.

De Franse film vertelt het verhaal van Hannah (gespeeld door Isabelle Huppert) en Violetta (Anamaria Vartolomei). De twee vormen een buitengewoon paar: een grillige artieste en een model tegen wil en dank. Wanneer Hannah haar dochter vraagt voor haar te poseren, verandert het leven drastisch voor Violetta. Van een onschuldig meisje verandert ze in de muze van de Parijse kunstscène.

De film is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal; dat van de regisseuse. Haar moeder, Kunstfotografe Irina Ionesco (1935), heeft haar bekendheid voor een belangrijk deel te danken aan haar dochter Eva. De dochter werd op heel jonge leeftijd werd ingezet als model. En dat voor nogal volwassen foto's (NSFW).

De film wordt in sommige landen uitgebracht onder de naam My Little Princess. De filmposter werd geschoten door modefotograaf Ali Madhavi.


Gratis naar I'm Not a F**king Princess


We mogen van distributeur Cinemien tweemaal twee vrijkaartjes weggeven. Laat je reactie achter op dit artikel als het je leuk lijkt om naar deze film te gaan. Zorg dat je ingelogd bent of dat je in elk geval je e-mailadres ingegeven hebt, anders kan ik geen contact met je opnemen.

Aanstaande woensdag, 4 januari, kies ik willekeurig uit de reacties twee winnaars.
Zij krijgen de kaartjes toegestuurd.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

35 reacties

 1. Lomo-art
  Lomo-art schreef op vrijdag 30 december 2011 om 00:10

  Lijkt mij een zeer interessante film.
  Misschien heb ik eens geluk in het nieuwe jaar!
  Alvast een goede jaarwisseling.

 2. Jacob Jan
  Jacob Jan schreef op vrijdag 30 december 2011 om 00:16

  Mooi:
  Beeld, schilderijen, maar ook foto's zijn belangrijker geworden voor mij nu ik dover wordt. Ik fotografeerde als puber veel, met donkere kamer en al. Later kwam daar de klad in. Digitaal vond ik in het begin niet veel aan.

  Nu dus weer in de beeldtaal gedoken. Wat ik vroeger met proefstrookjes, hard/zacht papier, licht even aan doen tijdens ontwikkelen, kan je nu met een druk op een knop of een schuifje. Gevaarlijk, wat ik ben kleurenblind. Dus terug naar zwart wit, dan kan ik ongestraft klooien. Spelen met licht.

  Ik zou alleen nooit mijn eigen kinderen als onderwerp durven nemen voor meer dan prive gebruik. Over mooie beelden en films gesproken: heb net Shivago gekeken. Die film is een aaneenschakeling van prachtige beelden geworden.

  Sorry, het is een beetje een onsamenhangende reactie geworden.
  Mijn stappen in de beeldende wereld zijn ook nog een beetje vers.

 3. Dustin Vogel
  Dustin Vogel schreef op vrijdag 30 december 2011 om 00:18

  Tja... wat moet ik er van denken. In de huidige tijd zouden de foto's die ze gemaakt heeft niet echt kunnen maar toen was het misschien anders. Lijkt me wel interessant hoe deze film uiteindelijk gemaakt is.

 4. -mj-
  Profiel -mj- schreef op vrijdag 30 december 2011 om 03:56

  lijkt mij ook wel een grappige film

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.221 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord