Elja Trum

Fotostudio de Jong, vanaf morgen op televisie

vrijdag 10 januari 2014, 23:20 door | 7.496x gelezen | 6 reacties

Er worden niet vaak programma's uitgezonden op de Nederlandse televisie die puur over fotografie gaan. Dat alleen al kan een goede reden zijn om morgenavond, zaterdag 11 januari, om 21:20 over te schakelen naar Nederland 2. Daar wordt dan de eerste aflevering van Fotostudio de Jong uitgezonden.

Vanuit zijn eigen kleine fotogalerie in Rotterdam Fotostudio de Jong presenteert Wilfried de Jong dit documentaire magazineprogramma over fotografie. Waarin aandacht voor allerlei vormen van fotografie: variërend van interviews met fotografen aan de hand van één sterke foto, pure vakfotografie, jonge fotografen aan het begin van hun carrière, nieuwsfoto's, poëzie, kunst en archieven.

De Jong is voortdurend op zoek naar verhalen achter een foto en staat stil bij het beeld dat hij vindt. Elke week wordt er één foto uitgelicht van één fotograaf. Deze week van portretfotograaf Koos Breukel die met De Jong een voor hem bijzondere foto komt bespreken: het portret van dichter Michael Matthews, een vriend van Breukel die op 11 januari 1996 overleed aan aids.

Verder werpt Fotostudio de Jong een blik door de lens van sportfotograaf Hans van Tilburg over zijn specifieke vak en zien we een jonge fotografe in de weer met gewonde vogels. Er zijn 10 afleveringen gemaakt en elke aflevering duurt 35 minuten.

Fotostudio de jong

Klinkt wel als een programma dat de moeite van het kijken waard kan zijn. Mocht je morgenavond geen tijd hebben, kijk dan achteraf even op Uitzending Gemist.

Bron: VPRO

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege Black Friday én de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je vanwege Black Friday nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 12 januari 2014 om 01:13

  Wat mij betreft inderdaad de moeite van het kijken waard geweest. Best een interessant programma waarbij veel onderwerpen (wel vaak wat vluchtig) besproken of getoond werden.

 2. Jacobus
  Profiel  Jacobus schreef op zondag 12 januari 2014 om 12:15

  Voor wat het waard is...
  Ik heb een review over het programma geschreven. Als amateurfotograaf vind ik het een erg leuk programma, allesbehalve te hoogdrempelig!

 3. sebastiaan
  sebastiaan schreef op zondag 12 januari 2014 om 14:09

  Leuke laagdrempelige serie, goed voor de inspiratie!

 4. Mark Gilden Fotografie
  Profiel Mark Gilden Fotografie schreef op zondag 12 januari 2014 om 19:14

  Leuk programma....lekker toegankelijk en lekker divers.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.877 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord