Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het eerste seizoen van Top Photographer

vrijdag 2 december 2016, 23:23 door | 5.290x gelezen | 2 reacties

Hier in Nederland gaat de aandacht vooral uit naar Het Perfecte Plaatje, maar toevallig kon je op internet ook een afvalrace voor fotografen volgen met Top Photographer. Inmiddels is de winnaar van dit programma bekend. Bekijk hier het complete eerste seizoen.


In bovenstaande eerst aflevering maak je kennis met de fotografen. Zij moeten in deze aflevering een Olympisch sporter op de foto zetten.


In aflevering twee moesten ze aan de slag met een fashion shoot. Je merkt wel dat de fotografen in dit programma een stuk meer in het diepe gegooid worden ten opzichte van de Nederlandse tegenhanger.


In de derde aflevering staat landschapsfotografie centraal. De fotografen gaan naar een bijzondere locatie in New York.


De twee overgebleven kandidaten krijgen de vrije hand om een foto te maken die hen als fotograaf vertegenwoordigt. Uiteraard wel binnen een tijdslimiet.


In de laatste aflevering wordt bekend gemaakt wie van de twee overgebleven fotografen naar huis gaat met de titel Top Photographer.

Best een leuk programma om te volgen. Het gaat er een stuk strenger aan toe dan bij Het Perfecte Plaatje en er zitten in mijn ogen ook meer concrete tips. Wat vond jij van Top Photographer?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Pierre Timmermans
  Pierre Timmermans schreef op dinsdag 6 december 2016 om 17:16  | reageer

  Fantastisch

 2. Sonja
  Sonja schreef op donderdag 8 december 2016 om 17:01  | reageer

  Ik heb net de laatste aflevering gezien. Geweldig dat dit soort programma's worden gemaakt. Ze laten zien dat een foto nemen zoveel meer is dan "even een knopje indrukken"
  Ik hoop dat, na het perfecte plaatje, er nog meer van dit soort programma's op tv komen, Nederlands of uit het buitenland, maakt niet uit. We kunnen hier van leren...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord