Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; de derde aflevering

maandag 14 november 2016, 23:23 door | 8.250x gelezen | 6 reacties

Zojuist werd de derde aflevering van Het Perfecte Plaatje uitgezonden op RTL4. In dit programma strijden BN'ers met een passie voor fotografie om een fotoshoot die geplaatst wordt in de National Geographic.

In deze derde aflevering moesten de deelnemers een dierbare vastleggen en gingen ze aan de slag met foodfotografie. Het is leuk om te zien dat de fotografen steeds meer zelf moeten regelen voor hun shoots. Zo moesten ze nu zelf de persoon die ze gingen fotograferen kiezen en werd ook de locatie door de fotografen gekozen.

Dierbare

Foto door Humberto Tan

Humberto Tan won de eerste opdracht met een foto van een goede vriend in zijn antiekwinkel. Inderdaad ook een prima foto al blijft de lampenkap me wel een beetje storen. Net als de afwijkende kleur van het licht op zijn gezicht overigens.

De foto van Paulien sprak me ook zeker aan, al denk ik dat de foto zonder de spiegel nog sterker had kunnen zijn. Overigens ook een prachtige locatie om te fotograferen, zo'n atelier.

Leuk om te zien hoe Paulien van matige foto's naar goede foto's ging tijdens haar sessie. Ze moest echt nog even haar draai vinden met de 50mm. Hoewel het niet genoemd werd in het programma mochten de fotografen deze uitzending zo te zien alleen maar met de plastic-fantastic 50mm van Canon schieten.

Foodfotografie


Voor hun tweede opdracht moesten de BN'ers niet alleen eten fotograferen, ze moesten er ook nog een actie in terug laten komen.

Kim won deze opdracht met haar stamppot foto. Inderdaad een geslaagde foto, al was ik het met Marco eens dat het vreemd te noemen was dat deze foto won ondanks de rode vlekjes van de bieten op het bord.

Foodfotografie

Foto door Kim Feenstra

Ruud Feltkamp moest deze week het programma verlaten. Hij behaalde op beide opdrachten de minste score. Zijn foto's waren deze week ook inderdaad niet al te best.

Leuk om te zien dat er langzamerhand steeds meer terug te zien is van de denkwijze achter een foto. De derde aflevering was qua entertainment wel wat saaier dan de eerste twee, vond ik persoonlijk. Maar volgende week zitten we uiteraard weer voor de televisie...

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. JW
  JW schreef op dinsdag 15 november 2016 om 10:33  | reageer

  Klein dingetje... maar er was wel gezegd dat de 50mm het objectief moest zijn voor het portret. Volgens mij zei William dat in de studio.

 2. dutchgal
  Profiel dutchgal schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:14  | reageer

  Ik ook, begin het steeds leuker te vinden Elja!!

 3. Albert ter Harmsel
  Albert ter Harmsel schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:41  | reageer

  Ik heb de eerste aflevering gezien en de rest opgenomen. Echt het kijken waard!

 4. Hub Verheijden
  Hub Verheijden schreef op dinsdag 15 november 2016 om 15:56  | reageer

  Vind het vooral jammer dat hier nu ook alweer een wedstrijd van gemaakt wordt.....lijkt wel of het hele leven alleen nog maar bestaat uit competitie...

 5. benny
  Profiel benny schreef op dinsdag 15 november 2016 om 16:49  | reageer

  jammer dat we het in belgië niet kunnen bekijken

 6. Fred Noomen
  Fred Noomen schreef op dinsdag 15 november 2016 om 17:05  | reageer

  Zoveel mis je er nou ook niet veel aan hoor Benny.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord