Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje: de finale én opening expositie

woensdag 13 december 2017, 17:34 door | 5.542x gelezen | 0 reacties

Gisterenavond was de finale van Het Perfecte Plaatje op RTL4 te bekijken. Wij keken deze uitzending in Museum Hilversum om direct daarna bij de opening van de expositie aanwezig te kunnen zijn.

Peru


De twee finalisten, Estelle en Giel, vertrokken naar Peru voor de drie laatste opdrachten. De eerste opdracht was het fotograferen van parapenters. Eén fotograaf mocht mee de lucht in en de andere mocht vanaf de grond foto's maken.

Foto door Estelle

Foto door Estelle - f/16, 1/800s, 200 ISO

Estelle koos voor de grond en dus mocht Giel de lucht in. Giels foto was ook best goed gelukt, alleen hing de parapenter voor een drukke achtergrond in plaats van boven de zee. Dat had Estelle beter gedaan en was daarmee, ook in mijn ogen, de winnaar.

Foto door Giel

Foto door Giel -
f/2.5, 1/320s, 125 ISO

De tweede opdracht was het maken van een portret in de stad. Giel won deze opdracht (wat mij betreft ook weer terecht) met zijn portret van een rokende man.

Estelle had in haar foto iets meer van de omgeving mee genomen, maar hierdoor viel het onderwerp (de man op de foto) behoorlijk weg in de achtergrond.

Foto door Estelle

Foto door Estelle - f/5.6, 1/160s, 100 ISO

Voor de derde en laatste opdracht moesten de twee kandidaten een serie maken gedurende een roadtrip door het achterland. Ze mochten zelf de camera kiezen en logischerwijs namen ze beide de 5D mark IV.

Estelle won deze opdracht nipt met haar serie. Mijn mening is dat ze vooral won door bovenstaande foto uit die serie. Die is in mijn ogen namelijk jaloersmakend goed. De werkende vrouw met haar kind op de rug en dan ook nog het lammetje in beeld. Prima!

Benieuwd naar hoe de jury de foto's beoordeelden? Op de site van Canon kun je het verhaal achter de foto horen.

Expositie Museum Hilversum


Tot en met 1 januari 2018 is er in Museum Hilversum een expositie te zien van Het Perfecte Plaatje. Hier zie je vele van de foto's die in het programma voorbij kwamen groot afgedrukt. Daarnaast zijn er ook andere beelden te zien die niet in het programma te zien waren.

Dagelijks is er om 14:00 uur een gratis rondleiding. Dus als je gaat is het slim om te zorgen dat je om twee uur in elk geval aanwezig bent.

Direct na de uitzending werd de expositie geopend. Wij schoten daar onderstaande video van.


Dat was het dus weer voor dit jaar. Persoonlijk vond ik het weer een leuk programma, ook al staat entertainment voorop. Het geeft waarschijnlijk voor best wat mensen een mooie start aan een fotografie hobby.

Hopelijk volgend jaar weer!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.134 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord