Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; de halve finale van seizoen 2

dinsdag 5 december 2017, 23:32 door | 4.043x gelezen | 0 reacties

Vanavond konden we kijken naar de halve finale van Het Perfecte Plaatje. In dit programma op RTL4 strijden Bekende Nederlanders met een passie voor fotografie om de overwinning.

Urban Trouwfoto


De overgebleven drie deelnemers, Isa, Estelle en Giel kwamen afzonderlijk van elkaar aan in Rotterdam om met de eerste opdracht aan de slag te gaan. Ze moesten een urban trouwfoto maken en werkte daarbij alle drie met hetzelfde stelletje.

Foto door Estelle

Foto door Estelle - f/4.5, 1/125s, 100 ISO

Estelle won deze opdracht met bovenstaande foto. Persoonlijk vond ik de foto van Giel ook best geslaagd (leuk gespeeld met een langere sluitertijd). Isa's foto had deze keer helaas weinig spannends te melden; dat was een beetje een saai plaatje.

De foto's werden gemaakt met een Canon EOS 5D mark IV voorzien van 24-70mm f/2.8 L II objectief. Een prima combinatie om bruidsfoto's te maken.

Huwelijksfotograaf Ashvin Ghisyawan was de gastjury voor deze opdracht en gaf de kandidaten vooraf tips.

Marine Drieluik


De tweede opdracht was het maken van een reportage bij de marine. Best een pittige opdracht, want ze moesten nu niet één, maar drie goede foto's maken. En deze drieluik moest uiteraard gezamenlijk een verhaal vertellen.

Foto's door Giel

Foto's door Giel

Voor deze opdracht werd er gewerkt met de Canon EOS M5 en twee objectieven; een 15-45mm standaard zoom en een 55-200mm telezoom.

Politiek fotograaf Martijn Beekman was gastjury voor de opdracht.

Giel was in mijn ogen ook de terechte winnaar van deze ronde. Estelle won het (in totaal) nipt van Isa. Isa moest het programma verlaten.

De Finale


Volgende week is de finale. De twee finalisten vliegen hiervoor naar Peru om daar drie opdrachten uit te voeren.

Direct na de finale (om 22:00 uur 's avonds) wordt in Museum Hilversum een expositie geopend waar foto's genomen tijdens Het Perfecte Plaatje in groot formaat te bewonderen zijn.

De Thuisopdracht


De thuisopdracht van deze week is het maken van een unieke trouwfoto. Op de Het Perfecte Plaatje site van Canon krijg je nog tips van William en Jip voor het uitvoeren van de thuisopdracht.

Lees ook de bruidsfotografie tips van gastjurylid Ashvin Ghisyawan. Zijn tips kunnen je ook helpen met deze opdracht.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.479 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord