Elja Trum

Het Perfecte Plaatje; de tweede aflevering

maandag 7 november 2016, 23:46 door | 14.357x gelezen | 17 reacties

Vanavond werd de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje uitgezonden op RTL4. Vorige week werd al duidelijk dat dit voor een programma voor amusement is, niet voor educatie. Deze week viel er zo mogelijk nog minder echt te leren.

Maar dat maakt wat mij betreft niet uit, want ik heb me wel weer prima vermaakt. De eerste opdracht was het maken van een documentaire foto op Schiphol. Geen gemakkelijke opdracht, want de fotografen hadden maar 45 minuten. Je zag dan ook veel van de kandidaten in tijdnood komen.

Door Winston Gerschtanowitz

Door Winston Gerschtanowitz; Canon 80D, f/6.3, 1/640s, 500 ISO @ 250mm

Persoonlijk vond ik overigens de foto van Winston Gerschtanowitz en die van Marco Borsato erg geslaagd, maar de jury was het niet met me eens.

Naaktshoot


Bij de tweede opdracht kregen de kandidaten de opdracht om naaktfoto's te maken in een studio. Fotograaf Brendan de Clerq kwam hierbij als gastjury en om de fotografen te helpen.

Foto door Paulien Huizinga

Door Paulien Huizinga. Canon 6D, f/7.1, 1/160s, ISO 100 @ 47mm

Paulien Huizinga won deze opdracht met haar inderdaad voortreffelijke foto van een naakte man. De foto van Ruud Feltkamp (zwanger vrouw) en Kim Feenstra (natural beauty) vond ik ook erg geslaagd.

Umberto eindigde hier terecht als laatste en zat ook nog eens aan de borst van de vrouw die hij fotografeerde. Wat mij betreft echt een foute actie (zelfs met haar toestemming). Dat kan niet als fotograaf tijdens zo'n shoot.

Uiteindelijk viel Winston in deze uitzending af met de laagste score aan de hand van de 4 foto's die hij in deze eerste twee afleveringen gemaakt heeft. Grappig genoeg vond ik de foto's die hij gemaakt heeft allemaal helemaal niet verkeerd. Er ontbrak echter een hoogvlieger die hem boven de anderen uit had kunnen brengen.

Volgende week maandag is derde aflevering te zien bij RTL4, om 21:30 uur.

Wat vond jij van deze tweede aflevering?
Laat het weten in de reacties...

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

17 reacties

 1. Rob de Joode
  Rob de Joode schreef op dinsdag 8 november 2016 om 00:41

  Ik heb ook volop genoten, veel meer dan dat ik vooraf had kunnen denken. Mooie dingen voorbij zien komen.

 2. Dicky
  Dicky schreef op dinsdag 8 november 2016 om 07:56

  Een heel leuk programma en ook leerzaam! Zo wie zo leerzaam door de wijze waarop de foto's worden beoordeeld (smaken verschillen, maar een technisch oordeel is zo wie zo leerzaam). Brendan deed het wat mij betreft fantastisch!! En die foto van Paulien.......wow! Poze, uitstraling, emotie en belichting, helemaal top!

 3. Jan Bruijns
  Jan Bruijns schreef op dinsdag 8 november 2016 om 10:39

  Ik heb een hekel aan programma's waarin elke keer weer een deelnemer afvalt totdat er een over blijft.

 4. Bas
  Bas schreef op dinsdag 8 november 2016 om 10:41

  Leuk programma, valt mij wel erg tegen dat je goed beoordeeld word op een technisch slechte(niet scherp bijv) foto. Tuurlijk is het verhaal belangrijk maar dan kan je bijna alle foto's wel goed praten knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.008 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord